1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljeni Seat Tarraco FR i „plug-in“ hibrid za 2020.
Predstavljeni Seat Tarraco FR i „plug-in“ hibrid za 2020.
1

Predstavljeni Seat Tarraco FR i „plug-in“ hibrid za 2020.

189
1
Podelite sa prijateljima:

„FR“ je Seatova oznaka za sportski orijentisane modele. Sada je Tarraco, krosover srednje veličine, dostupan u ovoj specifikaciji. Pored njega, kupci na raspolaganju imaju i „plug-in“ hibridnu opciju, koja stiže s autonomijom čisto na električni pogon, nešto širu od 50 kilometara, koju može da zahvali elektromotoru od 85 kWh.

PHEV takođe koristi četvorocilindarski turbomotor od 110 kW, a kombinovano, na točkove se isporučuje 245 ks. Najpotentniji Tarraco pored toga raspolaže s dodatnih 13 kWh iz baterije smeštene u podu, što redukuje emisiju izduvnih gasova. Ono što je najvažnije je da u WLTP ciklusu emituje ispod 50 grama ugljen-dioksida po kilometru, bar tako kaže proizvođač.

Sposoban da ubrza do 100 km/h za 7,4 sekunde i dostigne 217 km/h, Tarraco PHEV će za porudžbine biti dostupan sledeće godine, uz Tarraco FR izdanje.

„Distinkcija i sportski aspekt“ je kako je potonji model opisan, koji krase laki (standardni) naplaci od 19 cola, dok su oni od 20 opcioni.

Dinamizam FR primerka je dalje naglašen kroz dizajn maske hladnjaka i oznaka na karoseriji, a ko bude želeo, Seat može da ga ofarba u novu „Fura Grey“ sivu nijansu. U opcije su uključene stvari kao što su asistencija pri vuči prikolice, 9,2-ični ekran info-zabavnog sistema sa satelitskom navigacijom, kao i električno podesive kadice s funkcijom memorije za vozača.

U prvih sedam meseci 2017., španski proizvođač je prodao 369.500 vozila, što je novi Seatov rekord. Tarraco je ključan model za ovaj komercijalni uspeh.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Понављам се, мада нисам љубитељ ових СУВ, претходни ауто сајам БГ једино возило које ми се дојмило.