1. Home
  2. Vesti
  3. Škodini noviteti za 2021. godinu
Škodini noviteti za 2021. godinu
8

Škodini noviteti za 2021. godinu

6.50K
8
Podelite sa prijateljima:

Češka marka biće naredne godine veoma aktivna sa plasiranjem novih odnosno restilizovanih modela.

Novi direktor Škode, Tomas Šefer, već ima pune ruke posla. Brend iz Mlade Boleslav dobio je zadatak da se snažnije suprotstavi velikom naletu francuskih, japanskih i korejskih proizvođača, a tu je i dodatni pritisak elektrifikacije.

Iduće godine Škoda će značajno obnoviti svoj portfolio. Tada će stići potpuno nova generacija Fabije, jednog od modela koji su do sada bili stubovi prodaje ove marke u Evropi, a videćemo i osveženi duo Karoq/Kodiaq. Osim toga, Škodin EV Enyaq ulazi na tržište, a očekuje se i još jedna verzija ovog električnog automobila.

Naravno, najiščekivaniji model jeste nova Fabia. Ono što već znamo o ovom vozilu pisali smo ovde, ali ukratko budući hečbek prelazi na MQB A0 platformu, ali za sada ništa od elektrifikacije. Dizel motori ostaju u prošlosti, a kupci će morati da biraju između trocilindarskih benzinskih agregata. Iako se verovalo da će Škoda odustati od karavanskog izdanja, Tomas Šefer je već potvrdio da će nova Fabia imati i Combi verziju.

Enyaq iV će sledeće godine početi svoj tržišni život, i Česi se nadaju da bi njegov uspeh mogao da im omogući bezbolnije suočavanje sa flotnim emisionim normama u Evropi. Škoda veruje da je jedan od glavnih aduta ovog električnog SUV-a njegova prostranost u kabini, uprkos spoljašnjim dimenzijama koje su sa 4648 mm dužine i 1877 mm širine, negde u rangu sa modelom Octavia.

Takođe, naredne godine se očekuje debi još jednog električnog modela Škode, no to će biti derivativ pomenutog Enyaqa sa kupeolikim izgledom. Ova verzija trebalo bi da bude prikazana javnosti negde tokom leta.

Škoda Kodiaq

Češki proizvođač će 2021. godine prikazati i osvežene verzije dvojca Karoq/Kodiaq. Oba SUV-a su zabeležila vrlo dobre prodajne rezultate u svojim segmentima. Škoda će navedena vozila restilizovati, a od promena očekuje se implementacija aktuelnog stila koji smo videli na najnovijim automobilima ovog brenda. Osim toga, veruje se da će biti promena na tehnološkom planu, kao i kod spiska opreme za određene trimove. Sve u svemu, sledi poprilično uzbudljiva godina za Škodu.

AutoRepublika 

(6499)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Ipak će Fabiaq kod nas pre vakcine..

moron

Opet izražavaš sumnju u najave našeg Predsednika … kao da je on nekada promašio ili, ne daj Bože, slagao …

A novu fabijanu jedva čekam videti. Dakako, srpsku verziju.

DOLF

O čemu je tačno reč?
Sa biserima (ako se mogu nazvati biseri) vlastodržaca sam upoznat, ali slabo pratim medije, a po komentaru bih dao zaključiti da je neko rekao da će se Fabio u Srbiji proizvoditi.

moron

Ne, nisam mislio na škodu proizvedenu u Srbiju, već proizvedenu i opremljenu za Srbiju. Moje izvinjenje ako sam uneo zabunu.

DOLF

Ja sam se ponadao da će se Fabija u Srbiji proizvoditi. 😁 U tu bih vest čak i poverovao za razliku od VW, Mercedes, itd.
Nego imam jedno pitanje pa ko zna neko odgovori. Šta je bilo sa onom famoznom investicijom neke auto kompanije od par stotina miliona €, gde se čak i Rimac junior kao marketing menadžer SNSa sa jednom izjavom pojavljuje?!

Dikh tu kava

Слаб сам на власт, шта ћу.. Брате, пази кад је за ове Мирко Јовић академик. Једва чекам и ја Фабију. Са почетном ценом цца 19.000… Што би чак било више него дупло мање од Јарис ГР, све и да не може да се пореди..

Don

Oće Kuraq!

Dikh tu kava

Ceniš? Oće Kuraq da bude ispod ili iznad Fabije..?