1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford Mustang Mach E GT će biti brz skoro kao Shelby GT500
Novi Ford Mustang Mach E GT će biti brz skoro kao Shelby GT500
0

Novi Ford Mustang Mach E GT će biti brz skoro kao Shelby GT500

161
0
Podelite sa prijateljima:

Fordov prvi električni krosover Mustang Mach E je počeo da pristiže u izložbeno-prodajne salone, a Amerikanci još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da jedno takvo vozilo nosi istu značku kao legendarni „mišićavi“ sportista. Prvi komentari novinara su uglavnom pozitivni, posebno zato što nas Ford uverava da je Mach E zasluženo nazvan Mustangom i da će imati iste vozne karakteristike kao njegovo konvencionalno kupe izdanje.

Tome u prilog ide i novi paket opreme koji se zove GT Performance Edition. Sa čak 480 konjskih snaga i maksimalnih, odnosno stalno dostupnih 860 Nm obrtnog momenta iz dva električna agregata, moći će da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za samo 3,5 sekunde. Primera radi, najekspermnijem izdanju Mustanga pod imenom Shelby GT500 sa 760 „grla“ je potrebno samo 0,2 sekunde manje da bi dostigao istu brzinu.


GT Performance Edition koristi identičnu bateriju zapremine 88 kWh kao i standardni GT, ali zahvaljujući većoj snazi elektromotora, maksimalna autonomija između punjenja je nešto niža i iznosi 378 kilometara. Radi poređenja, standardni GT se može pohvaliti sa 24 kilometra više, ali Mach E pruža i verziju gde vlasnik može da vozi i 483 km između punjenja.

Pored više snage, Performance Edition dodaje i 19-inčne felne i Brembo kočnice, a za dodatni novac, vlasnik može da dobije i 20-inčne felne i sportske pneumatike premijum marke Pirelli. Jedina stilska razlika je crna maska hladnjaka, dok je enterijer dobio nova sedišta i više hromiranih detalja.

GT Performance Edition će biti dostupan kupcima tek na proleće, a mediji spekulišu da bi početna cena trebalo da iznosi oko 65.000 američkih dolara. Iako pruža impresivne performanse na papiru, ovaj model je daleko od lidera u kategoriji Tesle Modela X, kojoj je potrebno samo 2,6 sekunde da iz mirovanja dostigne brzinu od 100 km/h.

Ruku na srce, Fordov velikan je poprilično jeftiniji pa poređenje zapravo i nije fer. Ali kada se zna da je Mach E tek prvi Fordov električni proizvod, ukoliko ignorišemo zaboravljenog Focusa, teško da američkom gigantu neko može bilo šta ovde da zameri…

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments