1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen ubrzava proizvodnju modela C4
Citroen ubrzava proizvodnju modela C4
0

Citroen ubrzava proizvodnju modela C4

528
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka želi da svede period čekanja na dobijanje naručenog primerka modela C4 na što kraći vremenski rok. 

Nova generacija C4 nalazi se u proizvodnji svega nešto više od šest nedelja. Mesto montaže čudnovatog hečbeka jeste fabrika Viljaverde u Madridu. U ovom pogonu tokom godina sklapali su se brojni automobili raznih brendova, od Chryslera i Barreirosa pa modernih vozila PSA grupacije.

Francuska grupa odlučila je još u aprilu 2017. godine da će se proizvodnja nove iteracije C4 odvijati u španskoj prestonici. Tada je pogon Viljaverdne dobio investiciju od 144 miliona evra, kako bi se pripremila proizvodna linija za sklapanje vozila na CMP platformi. Podsetimo, ova arhitektura pored tradicionalnih SUS varijanti omogućava i stvaranje potpuno električnih verzija, što je slučaj sa novim Citroenom C4.

U fabrici Viljaverdne trenutno se za jednu smenu proizvede 224 automobila, od čega oko 15% otpada na EV izdanje Citroena C4. Ipak, francuska marka uverena je da će potražnja za njim uskoro skočiti, te da će imati učešće oko 20%.

Citroen, ali i cela PSA grupacija, insistira da sve njihove fabrike rade na optimalnom nivou, što u skorijoj prošlosti nije bio slučaj sa lokacijom u Madridu. Ovde se proizvodio Citroen C4 Cactus, koji je na početku karijere zabeležio solidan prodajni uspeh, ali otada je potražnja za ovim modelom iz godine u godinu sve manja.

S druge strane, za C4 se već nagomilalo porudžbina. Neuobičajeni dizajn, uz ponudu i baterijske varijante za sada donose Citroenu solidan uspeh. No, prve realne informacije o prodaji ovog modela imaćemo tek početkom naredne godine, kada se sagledaju tromesečni prodajni rezultati.

AutoRepublika 

(528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments