1. Home
  2. Vesti
  3. Lucid smatra da će naredne godine prodati oko 20 hiljada vozila
Lucid smatra da će naredne godine prodati oko 20 hiljada vozila
0

Lucid smatra da će naredne godine prodati oko 20 hiljada vozila

1.40K
0
Podelite sa prijateljima:

U moru automobilskih proizvođača koji tvrde da će „ubiti Teslu“ i biti najbolji u ponudi četvorotočkaša na struju, firma Lucid donekle i ima pravo da bude optimistična. Iako kompanija postoji već četrnaest godina, nije joj se davala veća doza pažnje sve dok nekadašnji inženjer Tesle, Piter Ravlinson nije stigao u ekipu. Od tada je Lucid predstavio revolucionarni model Air, uključujući i njegovo izdanje visokih performansi nazvano Dream Edition sa čak 1.111 konjskih snaga.

Ova limuzina je nedavno osvojila i prestižnu nagradu automobila godine po izboru veoma uglednog magazina Motor Trend u Americi.


Lucid je započeo serijsku proizvodnju automobila tokom septembra, dok je prvi primerak isporučen kupcu poslednjeg dana oktobra. Kompanija priznaje da je fabriku do sada napustilo svega dvadesetak jedinica, uključujući i one za potrebe promocije i testiranje medija, ali jedan od zvaničnika je nedavno izjavio za AutoNews Europe da Lucid planira da isporuči oko 20 hiljada vozila tokom 2022. godine.

U navedenu brojku su uračunati 17 hiljada naručenih primeraka u vrednosti od 1,3 milijardi američkih dolara. Do kraja godine će Lucid da se koncentriše samo na spomenuti Dream Edition, koji ne samo što razvija čak 1.111 „grla“ već je takođe sposoban i da prevali 837 kilometara sa jednim punjenjem baterije zapremine 118 kWh.

Međutim, novitet nikako nije jeftin i za njega je potrebno izdvojiti čak 169 hiljada dolara, a fabriku će napustiti svega 520 jedinica. Spomenućemo da će kasnije postojati i verzije sa 480, 620, 800 i 933 konjskih snaga.

Fabrika u američkoj saveznoj državi Arizoni radi punom parom i ne vidimo razlog zašto Lucid ne bi ostvario svoje planove, izuzev možda pomenute vasionske cene. Ako ništa drugo, ko će bolje znati kako nadmašiti Teslu nego čovek koji je lično razvio Model S?

Da, pričamo o spomenutom Ravlinsonu, onom koji danas predvodi baš marku Lucid…

AutoRepublika

(1398)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments