1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac traži od distributera da u posao ulože više 200.000 dolara
Cadillac traži od distributera da u posao ulože više 200.000 dolara
0

Cadillac traži od distributera da u posao ulože više 200.000 dolara

176
0
Podelite sa prijateljima:

I vrapci na granama znaju da su električna vozila budućnost automobilske indsutrije, barem po pisanju medija, ali izložbeno-prodajni saloni nisu uvek voljni da prate trendove koje postavljaju proizvođači.

Primera radi, nedavno smo pisali da je tek polovina predstavnika prodajnih lokacija voljna da prodaje popularni i mnogo hvaljeni GMC Hummer, pošto General Motors od njih zahteva da investiraju poveće sume novca u brze punjače i luksuznije kancelarije. Ali kada je reč o svojoj premijum diviziji Cadillacu, najveći američki proizvođač neće nuditi opcije već će se poslovanje voditi po sistemu „uzmi ili ostavi“.

Naime, kako prenosi Automotive News, General Motors je zatražio od svakog Cadillacovog izložbeno-prodajnog salona, to jest od vlasnika maloprodajnog objekta, da investira najmanje 200.000 američkih dolara u vidu brzih punjača i novog osoblja koje je u stanju da prodaje i popravlja električne automobile. Oni koji odbiju takvu „ponudu“ će izgubiti ugovor sa američkim gigantom, a biće im isplaćeno između 300.000 i 500.000 najmanjih zelenih novčanica.

Brojka će naravno zavisiti od broja vozila koje je svaki salon prodao na godišnjem nivou, pa bi cifra onda mogla i da bude viša. Automotive News takođe dodaje da ukoliko trgovci odbiju da prihvate ovakvu ucenu, moći će da nude nove Cadillace samo do kraja 2021. godine, a polovnjake tri godine duže.

Nismo baš sigurni zbog čega se General Motorsu toliko žuri, pošto u svojoj ponudi još uvek nema nijedan električni automobil. Do sada je predstavljen samo konceptni model Lyriq koji se vidi na priloženim fotografijama, ali na serijski model ćemo morati da sačekamo do 2023. godine.

Ipak nije loše znati da će ovakav zahtev sigurno biti sve češći među automobilskim proizvođačima, pa se vlasnici kapitala u trgovačkim mrežama moraju što pre prilagoditi modernom dobu.

AutoRepublika 

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments