1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia RS 245 (video i galerija)
Škoda Octavia RS 245 (video i galerija)
0

Škoda Octavia RS 245 (video i galerija)

321
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen još uvek nije spreman da „otključa“ sve potencijale Škode Octavije kao što je uradio sa sestrinskim modelima Seat Leon Cupra i Audi S3, a posebno sa specijalnim edicijama Golfa GTI. Za sada, RS verzija se može naručiti sa 230 ks, kao i u novom izdanju sa 245 konja. Bez obzira na manjak snage u odnosu na „rodbinu“, RS 245 je poželjna mašina.

Ukoliko se zaobiđu besmislene dizajnerske egzibicije u vidu farova i generalno neuzbudljiv stajling, spotski model u Octavijinoj proizvodnoj liniji je relativno priuštiv performantni automobil. Kada se tome doda (tradicionalno) izdašan kabinski prostor zahvaljujući dugom međuosovinskom rastojanju i velik prtljažnik zapremine 590 (sedan) i 610 litara (karavan), dobija se ne samo natprosečno performantan, već i natprosečno upotrebljiv automobil.

Ispod haube počiva poznati 2.0 TSI sa 245 ks i 370 Nm, koji obezbeđuje sprint do „stotke“ za 6,6 sekundi (sedan) i 6,7 sekundi (karavan). Nevezano za karoserijsku konfiguraciju, maksimalna brzina Octavije RS 245 je ograničena na 250 km/h.

Škoda prodaje najsnažniju Octaviju isključivo sa prednjim pogonom. Diferencijal s ograničenim proklizavanjem je standardan, sposoban da do 100 odsto snage pošalje na jedan od prednjih točkova da bi se redukovalo podupravljanje i poboljšala stabilnost tokom oštrih prolazaka kroz krivine. Kupci mogu da biraju između standardnog šestostepenog manuelnog menjača ili sedmostepene, automatske transmisije s dvostrukom spojnicom, koja je debitovala u Octaviji.

Kontroverzna restilizacija inače ne uključuje samo sporne farove, jer je zadnja osovina proširena za 30 milimetara za sve verzije sa nezavisnim zadnjim ogibljenjem, kao što je slučaj i sa RS 245. Sportske Octavije su takođe 15 milimetara bliže tlu u odnosu na standardne modele i mogu se naručiti u četiri boje: „Moon“ bela, „Magic“ crna, „Steel“ siva i „Corrida“ crvena. Točkovi od 19 cola su standardni.

Kompletno LED osvetljenje, bogatiji portfolio bezbednosnih i sistema asistencije, uz unapređeni info-zabavni sistem (9,2 inča), dodati su ovoj Škodi. Karavan takođe poseduje odvojivu LED lampu, postavljenu u prtljažniku.

Škoda Octavia RS 245 kreće u prodaju tokom narednih meseci, s tim što je RS 230 već dostupna u nekoliko zemalja.

 

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments