1. Home
  2. Sajmovi
  3. Prvi u istoriji Audi A3 sa produženim međuosovinskim razmakom
Prvi u istoriji Audi A3 sa produženim međuosovinskim razmakom
1

Prvi u istoriji Audi A3 sa produženim međuosovinskim razmakom

470
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija modela Audi A3 već poseduje verziju s petoro vrata, a tu je i limuzinsko izvođenje. Sada, po prvi put u istoriji, a za potrebe kupaca na kineskom tržištu, u ponudi će se naći i varijanta s dodatnim centimetrima između osovina. Limuzina iz Audija će nositi oznaku A3L, a upravo je debitovala na Salonu automobila u Gvangžuu.

Kao što rekosmo, ovo je prvi kompakt koji Bavarci izdužuju, ali isto tako treba napomenuti da je upravo pulen Audija bio prvi model iz nemačke velike trojke koji je počeo s ponudom varijante s produženim međuosovinskim razmakom. Govorimo o 2005. godini i Audiju A6L.

Kod sedana A3 je primenjen isti „L recept“ kao i kod limuzina koje zauzimaju više pozicije u paleti bavarske marke, ali je sveukupna ponuda nešto skromnija.

Dakle, između osovina ove modifikacije je 44 milimetara više (pa je tako taj razmak na nivou od 2.680 mm), dok je ukupna dužina vozila uvećana za 53 mm, i iznosi konačnih 4.548 mm. Dodatni centimetri nose sa sobom i bolji ugođaj za putnike koji se smeste iza vozača, ali ipak i dalje neuporediv s onim što nudi sedan Audi A4, koji je 4.738 milimetara dok, i to u tipskoj, to jest globalnoj verziji. Kinezima je pak na raspolaganje stavljen A4 ukupne dužine od 4.851 mm.

Što se tiče organizacije prostora u putničkoj kabini, kao i opšteg koncepta enterijera, sedan s produženim međuosovinskim rastojanjem nudi isto što i globalna verzija, ali s nešto skromnijim mogućnostima izbora ponuđenih opcionala.

Pored prikazanog sedana s dodatnim santimetrima među osovinama, za Kineze će se u ponudi naći i klasični hedžbek A3 Sportback, koji se ni po čemu neće razlikovati od globalnog proizvoda. Obe verzije će pokretati turbobenzinski četvorocilindraš s oznakom 1.4 TFSI. Pogonski blok koji poznajemo isporučuje 150 konjskih snaga, i „šljaka“ u timu sa sedmostepenim automatskim S tronic menjačem. Pogonski točkovi su oni ispred vozača, dok je nazad primenjena polukruta osovina.

Proizvodnju organizuje zajednički poduhvat FAW-Volkswagen, i prema najavama iz ovog preduzeća, isporuke ka dilerima kreću s prvim nedeljema naredne godine.

AutoRepublika

(470)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

I ovako „kineski prudužen“, i dalje je manji Wb nego npr. kod „obične“ corolle sedan …