1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Wrangler sa V8 motorom dobio zeleno svetlo za serijsku proizvodnju
Jeep Wrangler sa V8 motorom dobio zeleno svetlo za serijsku proizvodnju
0

Jeep Wrangler sa V8 motorom dobio zeleno svetlo za serijsku proizvodnju

204
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko meseci je Ford planirao da bude u centru pažnje sa debijem dugo očekivanog modela Bronco. Ekstremni terenac je trebalo da bude predstavljen još početkom godine, ali je epidemija novog virusa korone nekoliko puta pomerala zvaničnu premijeru. A onda istog dana, samo nekoliko sati ranije, Jeep je odlučio da bude „partibrejker“ sa svojim modelom Wrangler.

Ovaj potez i nije toliko iznenađujući pošto se dva terenca takmiče za iste kupce, ali je brend korporacije Fiat-Chrysler imao „keca u rukavu“. Naime, dok je Ford tvrdio da snaga Bronca leži u turbobenzincu s četiri i šest cilindara, tog dana, Jeep je nagovestio da je nekako uspeo da uglavi ogromni 6,4-litarski V8 ispod haube ne baš preterano velikog Wranglera.


Mnogi nisu pridavali (kome zafali osmeh, može da pročita u reč pre zagrade u originalu, onako kako je stigla s one strane Atlantika, tokom noći u redakciju: „zadavali“) previše pažnje takvom očajničkom potezu, ali kako stvari stoje Jeep se nije šalio. Na Instagram nalogu američkog brenda se pojavio natpis „Neki koncepti su toliko moćni da postanu realnost“ i da će pri tom serijski model biti dostupan 2021. godine.

Naravno, mnogi „hejteri“ su odmah krenuli sa pričama da nije reč o V8 motoru, ali je Jeep brzo odgovorio i dostavio snimak na kojem se može čuti zvuk moćnog benzinca sa osam cilindara.

A koliko će zapravo da bude moćan? Pa ako je koncept pokazatelj šta možemo da očekujemo, pokretaće ga identičan 6,4-litarski atmosferac koji se već ugrađuje u nekoliko modela sa značkom Dodgea, Rama i Jeepa i trebalo bi da razvija oko 450 konjskih snaga i maksimalnih 610 Nm obrtnog momenta.

Jeep je upravo zadao veliki udarac, a ostaje nam da vidimo da li će Ford odgovoriti.

AutoRepublika

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments