1. Home
  2. Vesti
  3. SEAT Mii Electric u serijskoj formi – u prodaji do kraja godine
SEAT Mii Electric u serijskoj formi – u prodaji do kraja godine
0

SEAT Mii Electric u serijskoj formi – u prodaji do kraja godine

173
0
Podelite sa prijateljima:

Mališan s nultom emisijom može uz jedno punjenje da pređe nešto više od 250 kilometara.

SEAT je potvrdio da će lansirati električnu verziju modela Mii u jesen ove godine, što će označiti prvi korak španske marke na tržište električnih automobila.

S provizornom autonomijom od 260 kilometara i elektromotorom s 82 ks, identičnim kao što je onaj u VW-u e-Up!, SEAT-ov pripadnik iz A segmenta će poneti naziv Mii Electric. Kompanija kaže da će novi model, baziran na benzinski pogonjenom Mii, koji dosta toga deli s Škodom Citigo i VW Up!-om, karakterisati mešavina „dinamizma, urbanog dizajna, naprednog pogona i novog nivoa digitalne povezanosti, uz priuštivost i niske troškove posedovanja“. Nekako, marketinške poruke proizvođača u poslednje vreme, sve se više svode na „copy/paste“.

Na prvi pogled, malo toga sugeriše da je reč o električnom automobilu. Dizajn je praktično identičan onom kod konvencionalnog modela, s istom maskom hladnjaka i identičnim farovima. Pored bedževa i standardnih sivih alu naplataka, jedini indikator je odsustvo izduvne cevi.

Slična stvar važi i za unutrašnjost, mada je tu osvežena armaturna tabla, srodna onoj u VW Up!-u. Naravno, da ne bi došlo do zabune, „Mii Electric“ natpis je prisutan na suvozačkoj strani armaturne table.

Možda je spoljašnjost „obična“, ali to svakako ne može da se kaže za pogon. SEAT tvrdi da motor, koji proizvodi 212 Nm maksimalnog obrtnog momenta, instantno isporučuje snagu u bilo kojoj poziciji papučice gasa, što je sjajno za agilno provlačenje u gradskim gužvama. Zapravo, od 0-50 km/h, što je indikativniji podatak za gradsku vožnju od tradicionalne „stotke“, električni Mii ubrzava za samo 3,9 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 130 km/h.

Energija dolazi iz baterije od 36,8 kWh. Kada je puna, ima dovoljno potencijala za vožnju do 260 kilometara (po WLTP ciklusu), dok punjenje 80 odsto baterije uz pomoć punjača od 7,2 kW traje oko četiri sata.

Tržište se menja a elektrifikacija se širi stopom bez presedana, kaže Luka de Meo, predsednik SEAT-a. „U Evropi, tržište električnih automobila je poraslo za 46 odsto u prva četiri meseca ove godine. Mii Electric je početak našeg električnog putovanja, a ujedno obogaćuje tržište u vidu priuštivog električnog automobila.“

Mii Electric kreće u prodaju poslednjih meseci ove godine, s tim što će prva vozila pristići u garaže kupaca u prvom kvartalu 2020. Cene još uvek nisu poznate.

AutoRepublika

 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments