1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije restilizovanog Jeepa Compassa
Prve fotografije restilizovanog Jeepa Compassa
2

Prve fotografije restilizovanog Jeepa Compassa

348
2
Podelite sa prijateljima:

Jeep je tokom oktobra započeo sa serijom finalnih testova novog Compassa kako bi mogao da obavi završna fina podešavanja novog krosovera. Predserijska vozila su jesenas često zapažana na javnim drumovima, ali su bila u dobroj meri kamuflirana. Međutim, radoznali više ne moraju da nagađaju o tome kakve izmene donosi novitet, jer je proizvođač bio prinuđen da dostavi prijavu kineskom Ministarstvu industrije, a u njoj su javno dostupne postale i fotografije osveženog američkog krosovera.

Sudeći po onome što vidimo na priloženim slikama, restilizacija donosi Compassu novi prednji branik sa širim plastičnim umetkom koji se ujedinjuje s bočnim sekcijama i farovima za maglu koji su sada nešto skromnijih gabarita. Nestali su segmenti rasvete koji su služili ispunjenja zakonskih normativa u vezi dnevnih svetala, a glavni farovi će nadalje biti nešto uži.

Preoblikovana je i maska hladnjaka pa sada vrh iste više liči na ono što demonstrira stariji SUV Wrangler, dok su i poznate rešetke (po tradiciji njih sedam), sada izmenjenog dizajna. U aplikaciji se navodi da je Compass u osveženom formatu duži za tri centimetra, pa je taj gabarit sada na koti od 4.424 milimetara.

Uz standardnu verziju, dostupna će postati i modifikacija namenjena eksploataciji na teškim terenima, a ona nosi poznati naziv: Trailhawk. I to je varijanta koja je razgolićena u ovom „neplaniranom“ curenju informacija od strane američke marke, a prošla je sličan koktel unapređenja onima koja smo maločas opisali.

Kao i ranije, Trailhawk se prepoznaje po crnim kućištima retrovizora i rešetki hladnjaka u istoj nijansi. Tu su i kontrastni detalji na haubi, dva crvena dodatka za slučaj da se ukaže potreba za vučom. Vidimo i tamne okvire prozora na bokovima, kao i prepoznatljive naplatke u dve nijanse. Sudeći po jedinoj fotografiji na kojoj je vidljiva zadnjica vozila, ona se praktično ni po čemu ne razlikuje od one koja krasi isti model pre zatezanja bora.

Prema preliminarnim informacijama, zvanični debi restilizovanog krosovera Jeep Compass će biti upriličen za nekoliko nedelja na Salonu automobila u Gvangžuu. Istovremeno ćemo, po običaju, saznati i tehničke pojedinosti kao i planirane datume za isporuke ključnim globalnim tržištima.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Nije problem vanjština , to nisu trebali ni dirati, neg unutrašnjost koja je dizajnerski jednostavno – bljak. Novi volan, izmijenjen dizajn armature Itd . Ali nista od toga …po svemu sudeći .

DOLF

Meni recimo spolja uopšte nije Jeep, a unutrašnjost mi je skroz Ok.
Jedino će sada staviti digitalne instrumente slične Tipu.