1. Home
  2. Vesti
  3. Kompanija Meyers Manx ima novog vlasnika posle 56 godina
Kompanija Meyers Manx ima novog vlasnika posle 56 godina
0

Kompanija Meyers Manx ima novog vlasnika posle 56 godina

203
0
Podelite sa prijateljima:

Možda nam ime kompanije Meyers Manx nije poznato, ali smo svi sigurno videli njegov čuveni „dune buggy“ (peščani bagi), i to negde na plažama Kalifornije ili Meksika. Sve je počelo još 1964. godine kada je čovek po imenu Brus Mejers krerirao prvi četverotočkaš za vožnju po plažama i peščanim pustinjama, a dao mu je ime, kako rekosmo „dune buggy“ iz dva razloga.

Pre svega, „dune“ je engleska reč koja označava spomenute peščane pustinje dok je „buggy“ (mala buba), inače reč nastala po nadimku „Jenkija“ za Volkswagen „Bubu“ koji je bio „Bug“.

Kao što mu ime kaže, Mejers je iskoristio šasiju i mehaniku nemačkog automobila i na njega dodao specijalnu školjku izgrađenu od laganih materijala. Kao rezultat, Meyers Manx je postao izuzetno popularan „preko bare“ i dugo godina se takmičio čak i u profesionalnom auto-moto sportu.

Brus je još uvek među živima i danas ima 94 godine, a nedavno je odlučio da proda firmu koju je osnovao, malo poznatoj kompaniji Trousdale Ventures. Vlasnik ove investicione grupe je Filip Sarofim koji poseduje ogromnu kolekciju klasičnih automobila, a na mesto predsednika je postavio Frimana Tomasa.

Ironično, Tomas je bio jedan od dizajnera nove „Bube“, a dugo godina je radio za gigante kao što su Volkswagen, Audi, Porsche, Ford i Chrysler. U zvaničnom razgovoru s medijima, novi vlasnici su rekli da žele da uvedu kompaniju u 21. vek, bez da oštete sve ono šta je Meyers Manx napravio u poslednjih skoro šest decenija.

Proizvodnja će se odvijati na Volkswagenovim šasijama, ali će cena biti pristupačnija i „dune buggy“ će biti namenjen široj grupi kupaca.

Brus je takođe bio prisutan na konferenciji za štamptu. Poželeo je dosta sreće novim vlasnicima i najavio da je jako uživao što je napravio takvu ikonu, ali je vreme da kontrolu nad kompanijom preuzme neko drugi.

Prvi primerci novog Meyers Manx početi pristizati u izložbeno-prodajne salone tokom 2022. godine.

AutoRepublika

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments