1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: Električni pandan Passatu stiže naredne godine
Volkswagen: Električni pandan Passatu stiže naredne godine
0

Volkswagen: Električni pandan Passatu stiže naredne godine

147
0
Podelite sa prijateljima:

Germanski brend potvrdio je da će električna limuzina kodne oznake Aero-B stići na tržište sledeće godine. 

Volkswagen se nekoliko godina priprema za plasman EV sedana. Sve je počelo još 2018. godine kada je predstavljen konceptualni ID Vizzion. Od ovog budućeg modela očekuje se da postane realan konkurent za Teslin Model 3 koji beleži fantastičnu prodaju na Starom kontinentu.

Ono što je definitivno poznato, osim toga da će prodaja startovati 2023. godine jeste da će ova buduća berlina biti bazirana na MEB modularnoj platformi VW grupacije. No, izgleda da ni ovo ipak neće biti tradicionalni trozapreminski četvorotočkaš – čini se da je Volkswagen odlučio da predstojeći model bude liftbek.

No, dolazak ovog Aero-B četvorotočkaša (još uvek nije poznato da li će mu to biti i zvanični naziv) ne znači da će Volkswagen dići ruke od Passata. U pripremi je naredna generacija Passata, koja će biti dostupna samo u karavanskom izdanju. Uz to, Passat će se u budućnosti proizvoditi u Slovačkoj, a kraj njega sa proizvodnih traka silaziće i nova iteracija Škode Superb.

Kako je Herbert Dis, šef VW grupacije, potvrdio da će Aero-B sledeće godine u izložbeno-prodajne salone, ostaje pitanje kada će biti upriličen debi tog vozila? Neki veruju da će premijera biti održana u poslednjem kvartalu tekuće godine, dok drugi smatraju da će se Nemci odlučiti za početak 2023. godine.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments