1. Home
  2. Prezentacije
  3. Upoznajte osveženi Land Rover Discovery (GALERIJA)
Upoznajte osveženi Land Rover Discovery (GALERIJA)
2

Upoznajte osveženi Land Rover Discovery (GALERIJA)

400
2
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvožač ažurirao je model Discovery, a restilizovano izdanje naći će se u prodaji početkom naredne godine. 

Mada to nije čest slučaj sa premijum segmentom, Land Rover je prilikom osvežavanja svog SUV-a napravio značajne izmene u eksterijeru. Najviše promena se odigralo na anfasu gde je postavljena nova svetlosna grupa, drugačija rešetka, kao i drukčiji odbojnik. Bočna silueta se nije menjala, a Land Rover navodi da će kupci moći da biraju točkove veličine od 19 pa sve do 22 inča.

Pozadi vidimo novu svetlosnu grupu i crni plastični panel na kojem stoji naziv „Discovery“. Interesantno je da Land Rover nije našao za shodno da izmeni lokaciju predviđenu za zadnju registracionu tablicu, koja je i dalje asimetrično postavljena. Britanska marka dodala je novi trim R-Dynamic koji donosi nekoliko vizuelnih promena, pre svega crni krov visokog sjaja, a istu takvu boju imaju i prednja rešetka i oplate iznad točkova…

Što se tiče izmena u kabini, one su u skladu sa onim što smo već imali prilike da vidimo kod poslednjih izdanja modela iz JLR-a. Britanci u prvi plan ističu novi i unapređeni informativno-zabavni sistem kojim se upravlja putem displeja osetljivog na dodir. Ovaj ekran veći je za 48% od prethodnika i ima tri puta snažnije pozadinsko osvetljenje od nekadašnjeg displeja.

Ispred vozača je digitalna instrumentalna tabla od 12,3 inča, kao i novi upravljač. Osim toga, Land Rover dodaje da je redizajnirao zadnja sedišta koja bi sada trebalo da pružaju veći komfor.

Discovery se odrekao starih V6 motora nasleđenih još od Forda, tako da se sada u potpunosti oslanja na pogonske jedinice koje je razvio JLR. Koliko su velike promene u ovom segmentu govori činjenica da je samo jedan agregat isti kao pre ažuriranja, i to uvodni dvolitarski benzinac (300 ks, 400 Nm). Svi ostali motori u ponudi su redni šestaci.

Dakle, kada je reč o trolitarskim šestacima, čast benzinaca brani jedan agregat koji raspolaže sa 360 ks i 500 Nm. Dizelaši su zastupljeniji u ovom segmentu sa dve pogonske jedinice – D250 (249 ks i 570 Nm) i D300 (300 ks i 650 Nm). Svi trolitarski agregati mogu se pohvaliti i sistemom blagog hibrida od 48 V. Na radost zaljubljenika u terensku vožnju, Discovery ostaje dostupan samo sa pogonom na sve točkove.

Prvi primerci ažuriranog Discoveryja naći će se u prodaji početkom naredne godine, a početna cena na matičnom britanskom tržištu iznosiće 54.000 funti.

AutoRepublika 

(400)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

dobar, mislim da sam sjedio u njemu u salonu…nisam nesto obracao paznju koji su sve tu modeli, iznenadio me ovaj tablet u sredini jer je prije bilo drugacije rjesenje..no ovo je ljepse, ali najvaznije komande su na tockice. lijepo je sjediti u njemu, to sve sto mogu da kazem.

Milan

Znaci 90% isto…