1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se Dodge Viper sa 54 kilometra na satu
Prodaje se Dodge Viper sa 54 kilometra na satu
1

Prodaje se Dodge Viper sa 54 kilometra na satu

639
1
Podelite sa prijateljima:

Ovih dana na sajtu čuvene aukcijske kuće eBay se pojavio neobičan automobil u prodaji. Reč je o Dodge Viperu iz 1992. godine za koji prodavac tvrdi da je ukupno stoti proizveden primerak, i da na satu ima svega 34 milje ili 54 kilometra.

Vlasnik iz američke savezne države Kalifornije tvrdi da je automobil vožen svega nekoliko puta, a većinu „karijere“ je proveo u klimatizovanoj garaži sve do nedavno. Pre nego što se pojavio u prodaji, vlasnik je zamenio sva ulja, creva i kaiševe, a tvrdi da je „isprao“ i rezervoar čime novi vlasnik može odmah da krene sa vožnjom.

Na automobilu su još uvek originalni pneumatici, ali kupac će sigurno morati da ih zameni pošto su oni ipak stari čak 27 godina. Prodavac poseduje i originalni prodajni sertifikat koji se štampa u fabrici. Tražena cena je bila 99.885 dolara, ali posle sedam dana aukcije nije postignuta i najveća ponuda je iznosila 55.995 dolara.

Prva generacija Vipera se proizvodila od 1991. do 1995. godine, a pokretao je 8,0-litarski agregat od deset cilindara koji je razvijao 400 konjskih snaga. Automobil je mogao da ubrza do 100 km/h za 4,2 sekunde i pruži maksimalnu brzinu od 255 km/h.

AutoRepublika

(639)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan

Uh koliko puta sam ovo vozio na PlayStation-u u Gran Turismo 1 ?