1. Home
  2. Vesti
  3. U Moskvi pronađen napušteni „mafijaški“ Alfa Romeo Alfetta (GALERIJA)
U Moskvi pronađen napušteni „mafijaški“ Alfa Romeo Alfetta (GALERIJA)
6

U Moskvi pronađen napušteni „mafijaški“ Alfa Romeo Alfetta (GALERIJA)

12.41K
6
Podelite sa prijateljima:

Ruski automobilski novinar Nikita Sitnikov tvrdi da je pronašao jedan napušteni mafijaški automobil u Moskvi. 

Nije ništa čudno da pripadnici organizovanih kriminalnih sindikata upotrebe neko vozilo za vršenje određenog krivičnog dela, pa da ga nakon toga odbace. Sasvim je moguće da je i pronađena napuštena Alfa doživela ovakvu sudbinu. Druga strana priče mogla bi biti značajno manje zanimljiva.

S obzirom na to da nisu priloženi nikakvi dokazi da se zaista radi o „mafijaškom“ automobilu, moguće je da je u pitanju samo vozilo koje je odbačeno i ostavljeno da trune, zbog nekih drugih problema…

Elem, Sitnikov navodi da se ovde radi o blindiranoj Alfetti. Za razliku od standardnih limuzinskih izdanja ovog modela, blindirane verzije bile su teže za nekih 600 kg, ubačeni su im umeci u vrata koji je trebalo da zaustave metke do kalibra .45, a i stakla su im dobila nove slojeve zarad efektnije zaštite putnika u automobilu.

Osim toga, ove blindirane varijante bile su opremljene Run Flat gumama, kao i radio vezom za komunikaciju. Konkretan primerak koristi dvolitarski atmosferski benzinac koji je razvijao danas skromnih 122 ks i 175 Nm, mada je u ponudi bilo i izdanje sa 130 ks i 179 Nm.

Prema navodima ruskih medija, ova Alfa stoji na parkingu oko deset godina, a kako je tu završila čini se da niko ne zna…

AutoRepublika

Foto: Nikita Sitnikov 

(12407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Starim Alfama ne prija ni italijanski snijeg a kamoli ruski.Hrđa ga je skroz pojela, šteta.

moron

Eh, kad’ je ovo bilo …

YugoFlorida

Interesantno, jedan ruski sajt za proveru automobila, po registraciji i VINu, kaže da je auto 1989. godište, iako je Alfetta rađena do 1987. Svejedno, valjalo bi da se ovaj auto spasi, iako je dosta propao.

Laki

Ee ovo već budi neke stare emocije!

Balkanboj

U Kotoru ima jedan gliser (mada je više kao manja jahta), a zove se „Cocaina“…
Napušten poodavno, biće da vlasnik nije među živima (ipak imamo najpoznatoja dva narko klana u Evropi).

Alfa

Gdje se vide te run flat gume? Mora da su neke druge slike!