1. Home
  2. Prezentacije
  3. Volkswagen izneo detalje o Golfovim verzijama Variant i Alltrack (GALERIJA)
Volkswagen izneo detalje o Golfovim verzijama Variant i Alltrack (GALERIJA)
11

Volkswagen izneo detalje o Golfovim verzijama Variant i Alltrack (GALERIJA)

514
11
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka nastavlja sa predstavljanjem izdanaka familije Golf. 

Nakon jučerašnje premijere potentnog Golfa R, na red su stigli detalji o konvencionalnom izdanju odnosno karavanskoj verziji kao što je Variant, te o izdignutom karavanu koji u Volkswagenovoj nomenklaturi nosi naziv Alltrack.

Dakle, Golf Variant osme generacije je značajno veći od prethodnika. Duži je za 66 mm, ima maksimalnu korisnu zapreminu prtljažnika od 1.642 l, a veći je i međuosovinski razmak, što Volkswagenovi predstavnici za medije posebno ističu. Tako bi sada putnici na zadnjim sedištima trebalo da imaju 38 mm više prostora za kolena.

Osim dugačke karavanske forme, vizuelne razlike naspram hečbek izdanja su minimalne, a isto je i u kabini. Dominiraju ekrani, kako onaj ispred vozača, tako i onaj povrh centralne konzole. Opcionalno u ponudi je kao i kod hečbeka HUD, odnosno head-up displej.

Golf Variant i Alltrack uskoro ulaze u prodaju u Evropi (tokom tekućeg meseca), i za početak će Variant verzija moći da računa na paletu od svega tri agregata: dva dizelaša i jednog benzinca. Benzince predstavlja 1,0-litarski eTSI sa 110 ks, u pitanju je trocilindarski turbo motor potpomognut sistemom blagog hibrida od 48 V.

Što se tiče dizelaša, Golf Variant će inicijalno ponuditi 2,0-litarski TDI motor u dva izdanja. Prvo, slabije nudi vozaču na raspolaganje 115 ks, dok snažnija pogonska jedinica raspolaže sa 150 ks.

No, Volkswagen neće stati ovde kada je reč o paleti motora. Planiraju da kasnije prošire sa još pet agregata. U ponudi će biti i 1,0-litarski TSI sa 90 ks, kao i 1,5-litarski TSI sa 130 i 150 ks. Potonji benzinac imaće i varijante sa sistemom blagog hibrida pa će kupci moći da odaberu i 1,5 eTSI sa 130 ili 150 „grla“.

Nemačka marka će nuditi Golf Variant u četiri trima na Starom kontinentu: osnovni, Life, Style, i R-Line. Volkswagen ističe niz aktivnih sistema bezbednosti kod Golfa Variant koji su listom dostupni i kod hečbek izdanja, to su primera radi: AEB, sistem za održavanje vozila u traci, upozorenje na vozilu u „mrtvom“ uglu, adaptivni tempomat, itd…

Golf Alltrack

Dugo se verovalo da osma generacija najpopularnijeg automobila u Evropi neće imati Alltrack izdanje. Prosto, smatralo se da bi to dovelo do kanibalizacije sa prodajom SUV modela Volkswagena, no odgovorni u nemačkom automobilskom divu očito da ne misle tako.

Stoga je i Golf 8 dobio čast da se pohvali sa Alltrack izdanjem. Za neupućene, radi se o karavanu sa uvećanim klirensom koji je kadar upustiti se u određene terenske avanture. Naravno, za takve izazove, osim većeg odstojanja od tla potrebni su i drugi aduti.

Tako je Volkswagen rešio da Golf 8 Alltrack bude ponuđen sa jednim motorom, i to potentnim dizelašem! Golf Alltrack koristiće dvolitarski TDI agregat sa 200 ks. Ova pogonska jedinica uparena je sa sedmostepenim DSG menjačem koji snagu šalje na sve točkove.

Naravno, Alltrack ima i nešto drugačiji izgled naspram Varianta. Vidimo drugačije odbojnike i dvodelnu svetlosnu grupaciju na prednjem delu vozila, s tim da je donji deo integrisan u branik.

Prodaja obe verzije u Evropi počeće tokom novembra.

AutoRepublika 

(514)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Lepsa mi Octavia, skladnija.
A gledam cene kod nas za obican Golf 8, neverovatnih 27.500 I 35.500 za vozila sa 14, odnosno 4 k kilometara. 2.0 tdi 150 sa DSG.
Neverovatno mi da toliko kosta.

moron

Baš lep Variant. Ovo je prvi karavanski golf do sada koji mi ima lepu i skladnu bočnu siluetu, a što su postigli i povećanjem Wb-a, tako da ovaj karavan u odnosu na HB nije narastao „samo u dupetu“, već i medju osovinama. Na svim karavanskim verzijama do sada je bilo očigledno da mu je samo nalepljeno veće dupe. I bili su mi odvratni.
Ova je spolja skroz ok.
Unutra … Ona tabletomanija i taktilne komande su mi, na žalost, dno dna.
Ali, nema ništa idealno.

moron

Gledam sada cene škode kod nas. Ako oktavia karavan 4WD 2,0 TDI DSG košta 32.568 (u paketu opreme koji ima i tempomat), nije teško pomisliti koliko bi mogao da košta isto motorizovani i pogonjeni (ali, mnogo bolje opremljeni) Golf Alltrack.

Slavko

40k. 🙂
Ali, kakva god oprema bila, to je suluda cena za C segment.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Slavko
орангутан

Цене на страну, како су хечбекови и лимузине присилом „спортске управљивости и повозности“ доведени до неразумних и непотребних 10-11цм клиренса, све ове повишене варијанте, које су у ствари гледе клиренса оно што су некад имали обични аутомобили, су једини нормални. Гледам синоћ на замени гума новог Xceed-a, и не видех никакву квази СУВ повишеност са 175 мм. Невероватно да Audi allroad-ови имају клиренс од 160-165 мм, као нпр. бивша ми М6.

орангутан

Хвата ме јарост, постоје: вешање, огибљење и амортизација, комбиновано са крутошћу каросерије и распоредом маса и тежишта може се доћи до жељеног понашања у вожњи, скоро невезано за клиренс (Стелвио). Даље, архитектура познаје неколико основних поставки од којих тренутно постоје, пошто су венови умрли, све СУВ варијанте и обични, а потоњи и у повишеним верзијама. СУВ је висок и има последично високо тежиште е да би унутрашњу просторност (и командни положај) спаковао у умерене спољашње димензије, што узрокује висок положај кукова у односу на тежиште масе те и (углавном субјективни?) осећај љуљања. Обичан ауто има нормалан баланс тежишта кукова и… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane орангутан
moron

Povišeni karavani sigurno imaju neke svoje prednosti nad SUV vozilima. Mada, ono što je nekome prednost, drugome je možda mana. Ali, jeste mi malo čudno da „obična“ karavanska oktavija ( a ne ona povišena, „Scout“ ) sa motorom 2,0 TDI DSG 4WD ima „redovnu cenu“ od 32.568 u Style paketu. Jer, već „povišeni“ Tiguan HighLine 2,0 TDI DSG 4WD se ove godine mogao nabaviti za oko 32-33k (to mu je, mislim, bila „akcijska cena“). Pri čemu sam gledao svojevremeno na oglasima jednu testnu Style oktaviju, 2,0 TDI DSG (FWD), koja je na sebi imala opcionala za oko 5 hiljada (i… Pročitaj više »

орангутан

Одавде гледано, а посебно према АЧ шкодама, 43,000 које су ми тражили пре 2 године за аутбека изгледа багателно, тигуан (не волим га али је одличан) цена од 35,000 као шала, итд, о Хондама да не причам, па и Мазди. Октавија скаут је добар ауто, али наспрам ње ми ни Лексус не изгледа скуп. Другар из Прага који је последњих 10 година возио низ топ опремљених allroаd-а сада узео суперба, рационалан тип али и фајншмекер. Нисам више паметан ако сам икад и био. Е да, видех новог суперба скаут, први пут сам се после 110л загледао у шкоду.

Izmenjeno 3 godine pre od strane орангутан
орангутан

Него @морон, када ћеш да напишеш подробнији извештај о црву, прошло је пола године …

moron

Šta da pišem … Da skoro svakoga vikenda idem na Fruškać „na kafu“ ? Prokleta korona … Da nije one šume, poludeo bih načisto i sam CRV tu ne bi mnogo pomogao.
Ali, neka, proći će i ovo zlo… Jednom … Verovatno … Možda … „Ko preživi, pričaće“
😊

Laki

Mnogo „ladan“nakon par pokusaja da se „zagledam“ u njega!