1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia produžava garanciju na nivo Kijine
Dacia produžava garanciju na nivo Kijine
4

Dacia produžava garanciju na nivo Kijine

2.80K
4
Podelite sa prijateljima:

Za nekoliko nedelja, nova Dacia Duster kreće sa prodajom, ali to nije jedina novina koju rumunska marka sprema za ovu godinu. Rumuni slave dve decenije od svoje renesanse, istakavši činjenicu da je više od osam miliona jedinica proizvedeno do danas. Iako je Logan bio jedna od sjajnih referenci na početku, najpopularniji model je Duster, ali ne i najprodavaniji, pošto je to Sandero (obe izvedbe).

Poslednji je prodat u skoro 2,8 miliona jedinica, zatim „dunster“ sa ukupno 2,3 miliona jedinica i, na poslednjem mestu je Logan sa 1,97 miliona jedinica. Podsetimo, najnovija generacija limuzine se ne prodaje u zapadnoevropskim zemljama, što objašnjava razliku.

Rumuska marka je najavila pokretanje svoje nove fabričke garancije „Dacia Zen”. Rumuni trenutno nude garanciju od tri godine ili 100.000 kilometara, šta god pre nastupi, ali je sa novim programom kvaliteta na nivou dva korejska brenda. Istakli su da se garantni period produžava na sedam godina ili 150.000 kilometara.

Da bi kupci imali vajde od ove ponude, koja obuhvata celokupno vozilo osim prozora, električnih retrovizora i multimedijalnog sistema, Dacia zahteva da vozilo nije starije od šest godina i mesec dana, manje od 120.000 kilometara, pored toga se traži i poštovanje programa održavanja koji preporučuje proizvođač.

Dacia Zen je direktno uključena u programe održavanja „Essential” i „Essential+” koje su kupci ugovorili, godišnje ili 30.000 kilometara obnovljive garancije. Proizvođač je istakao da je „ova garantovana pokrivenost ključna za strategiju pouzdanosti brenda i velika prednost u slučaju da se vozilo proda trećoj strani“. Ova garancija je za sada primenjena u Francuskoj, kaže Gijom Melak, direktor postprodaje Dacije na francuskom tržištu, iako ne bi bilo čudno da se u narednim mesecima proširi i na druge evropske zemlje.

AutoRepublika

(2798)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Redovno održavanje Dačije u ovlašćenoj servisnoj mreži takođe lepo košta, tako da će ovo produžavanje garancije biti primena oprobanog recepta Toyote o „klanju bez noža“, kako u periodu fabričke garancije, tako i produžene Relax garancije.
A pošto je pomenuta i Kia garancija, dodatni izuzetak u trajanju je i MHEV baterija ( i običan akumulator ), za šta je garancija samo 12 meseci. Ko ne veruje, eno mu sajt Kia.rs, pa neka i sam vidi. To je skandalozno.

s mile

Mene interesuje, koji % Kia & Hyundai vlasnika koji imaju 7 god garanciju zapravo ostane u da održava svoj auto u ovlašćenom servisu. Ipak su cene jake u ovlašćenim servisima. A u principu, malo toga je pod garancijom, većina delova je „potrošna“…

Rikošet

Koliko znam u Švajcarskoj ne moraš nov automobil da održavaš u ovlaštenom servisu da bi zadržao garanciju, već ga možeš održavati u servisu po izboru, ali s dijelovima koje je preporučio proizvođač.

Kod nas kupac novog vozila ima dva izbora ili održavati u ovlaštenom i zadržati garanciju ili u neovlaštenom i izgubiti garanciju. Nema CH opcije koja je odlična posebno ako kupiš nov automobil za kojeg nemaš ovlašteni servis u svom gradu a nekad i regiji…

S mile

Nekom prilikom mi je tip koji zivi u CH pokazao svoj novi auto, Toyota. I rekao da se odlucio za njega uglavnom zbog toga sto mu je servis u gradu u kom zivi. Inace bi morao dalje da ide za svako servisiranje.