1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Audija: Nudićemo SUS motore i posle 2030. godine
Šef Audija: Nudićemo SUS motore i posle 2030. godine
3

Šef Audija: Nudićemo SUS motore i posle 2030. godine

317
3
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek nemačkog proizvođača potvrdio je da će Audi u svojoj gami zadržati motore sa unutrašnjim sagorevanjem i posle 2030. godine. 

Ovo nije prva takva izjava Markusa Dismana. Podsetimo, on je pre neki mesec dana u jednom javnom nastupu branio ulaganje u dizel motore, potom istakao da je smrt SUS pogonskih jedinica politička odluka, te ponovio da će Audi nastaviti da ulaže novac u razvoj motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

U poslednjem intervjuu koji je Disman dao za nemački Augsburger Allgemeine, ponovio je posvećenost Audija SUS agregatima. „Nudićemo tradicionalne motore i posle 2030. godine, mada očekujemo da će oni imati mali udeo u ukupnoj prodaji“, naveo je prvi čovek Audija.

Disman se dotakao i tehnologije gorivnih ćelija i istakao da ne veruje da ona može preuzeti primati nad klasičnim EV modelima, bar ne kada je reč o putničkim automobilima. On je dodao da je sada neophodno da se radi daleko više na razvoju infrastrukture za električne automobile.

„Tržište električnih vozila raste sve brže, i infrastruktura mora ispratiti taj rast“, kazao je Markus Disman. Šef Audija rekao je da je u matičnoj zemlji tog proizvođača potrebno ubrzati procese koji se tiču dobijanja dozvola za postavljanje javnih punjača.

„Električni automobili su već u cirkulaciji, i moramo imati odgovarajuću infrastrukturu gde god ima ovakvih baterijskih vozila“, zaključio je prvi čovek nemačkog brenda.

AutoRepublika 

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nadam se da će biti tako …

sami

2030 će se u USA i dalje praviti putnički kamioneti od 6500 kubika koji izbacuje klobuke CO2, samo su Evropi ubacili obavezujući virus Dizelgejt. VW nije baš tolika ovca. Praviće oni TDI i 2030 bez problema, kao što će završiti i Severni tok 2, bez obzra na zlonamerne obavezjuće sankcije Jenkija ka Rusiji.

Херцеговац

Радује ме што има назнака да ће дизел мотори опстати, али нисам могао да се не насмијем када сам прочитао да чувени дизелгејташи се боре за еколошке дизел моторе у будућности :))).