1. Home
  2. Vesti
  3. Krosover Changan Uni-K će biti najskuplji u gami
Krosover Changan Uni-K će biti najskuplji u gami
0

Krosover Changan Uni-K će biti najskuplji u gami

444
0
Podelite sa prijateljima:

Još prilkom predstavljanja serijskog SUV-a Changan Uni-T, što se dogodilo proletos, kineska kompanija ja obećala da će se ostala vozila koja budu dolazila, pojavljivati u „inovativnoj“ Uni seriji. Drugi model će biti veći krosover čije su fotografije, kao i delimične tehničke specifikacije predstavljene ovih dana. Novajlija veoma atraktivnog stila će poneti indeks Uni-K.

Verovatno se sa fotografija ne mogu dočarati dimenzije nesvakidašnjeg krosovera, pa je nužno napomenuti da se u gabaritnom smislu, radi o ispisniku modela Nissan Murano ili Lexus RX.  Changan Uni-K je dug 4.865 milimetara, širok je 1.948 mm, dok je visina na nivou od 1.700 milimetara.

Postavljen je na platformu osmišljenu na način da omougći transferzalnu (poprečnu) ugradnju motora, pa je i međuosovinski razmak usklađen s ovim rešenjem. Iznosi 2.890 milimetara. Jedan od najupečatljivijih detalja na ovom krosoveru predstavlja specifična maska hladnjaka koja nema okvir, a tu su i klizne ručke za otvaranje vrata i dvodelna, pa i središnje postavljena stop svetla.

Nažalost, konstruktor još uvek nije dozvolio uvid u enterijer, pa ga tako ne možemo videti ni u formi kompjuterske animacije, ali imamo obećanje s prave adrese da će putnička kabina biti u liniji s očekivanjima i glamuroznom spoljašnošću SUV-a. Ono što je definitivno sigurno, jeste to da model Uni-K neće posedovati treći red sedišta.

Za razliku od enterijera, u posedu smo ponekog detalja i u vezi pogonskog sklopa. Pod haubom će se naći dvolitarski turbo motor uparen s osmostepenim automatskim menjačem iz Japana. Pogađate, u pitanju je Toyotin Aisin. Sasvim sigurno je da će se u ponudi naći i verzija s pogonom na sva četiri ugla karoserije, iako Kinezi baš i ne luduju za takvom mogućnošću.

Sve ovo što smo do sada izneli, ima se smatrati pretpremijerom dok će „punomasno“ predstavljanje biti upriličeno na dolazećem, novembarskom Salonu automobila u Gvangžuu, koje još uvek nije, i nadamo se uopšte i neće biti otkazano zbog zlokobnog novog korona virusa.

Za kraj još da kažemo da će se Uni-K pojaviti u prodaji tokom prvog tromesečja godine koja uskoro nastupa, a tada će se kvalifikovati za poziciju najskupljeg modela u paleti kineske marke. Prema preliminarnim informacijama, početna suma kojom će biti moguće legalno prisvojiti Uni-K, iznosi 27 hiljada američkih dolara. Ako ga uopšte budemo videli u Evropi, to će ponajpre biti u Rusiji.

AutoRepublika

(444)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments