1. Home
  2. Vesti
  3. Mini planira ekspanziju svoje game
Mini planira ekspanziju svoje game
0

Mini planira ekspanziju svoje game

126
0
Podelite sa prijateljima:

Mini objavio novi plan sa ciljem da se uveća broj EV modela u portfoliju, potom da se osnaži prisustvo u Kini, te da se posveti više pažnje kompaktnom premijum segmentu. 

Elektrifikacija je ovih dana postala ključna reč u automobilskoj industriji, te se takve promene dešavaju i kod britanskog proizvođača koji je pod kontrolom BWM grupe. Dakle, Mini želi da u narednom periodu poveća broj električnih automobila u gami, te najavljuju da će ponuditi još dva nova baterijska krosovera, koji će se pridružiti aktuelnom EV hečbeku.

Ipak, Mini nema nameru da se tako lako odrekne SUS motora, ni benzinaca, a ni dizelaša koji postaše tako ozloglašeni u Evropi. „Agregati sa unutrašnjim sagorevanjem i dalje su idealno rešenje za regione u kojima potrebe mobilnosti nemaju rešenje kroz električne automobile“, navode predstavnici britanskog brenda.

Ono što je već potvrđeno, to je da će nadolazeća generacija modela Countryman biti dostupna sa konvencionalnim i elektrifikovanim pogonskim jedinicama. Nije jasno, da li to znači da će budući Contryman imati i EV varijantu, ili će biti dostupan kao hibrid…

Mini će uslišiti želje kupcima koji od njih traže veće vozilo, što bi trebalo da bude automobil kompaktnih dimenzija. Ipak, Britanci ističu da će novi model „biti tipičan Mini sa najboljim odnosom dobijenog prostora u vozilu u segmentu“.

Kada je reč o boljem plasmanu u Kini, britanski proizvođač osloniće se na svoje EV modele koje će početi da sklapa u toj zemlji u saradnji sa Great Wallom. Svi električni automobili biće postavljeni na novoj modularnoj platformi za baterijska vozila.

Rukovodstvo marke sa Ostrva dalo je nagoveštaj da će JCW performantni modeli biti u budućnosti pod znakom pitanja. „Na JCW modele otpada 5% od ukupnog broja naših prodatih automobila, dok elektrifikovana vozila beleže stalan rast popularnosti“, navode odgovorni u Miniju.

AutoRepublika 

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments