1. Home
  2. Prezentacije
  3. Troosovinski Ural s nosivošću koja prevazilazi 21 tonu
Troosovinski Ural s nosivošću koja prevazilazi 21 tonu
0

Troosovinski Ural s nosivošću koja prevazilazi 21 tonu

1.33K
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo pisali o novom kamionu marke Ural koji je namenjen eksploataciji po negostoljubivim terenima, a isto tako je u ne tako udaljenoj prošlosti predstavljen i kiper iste marke s indeksom C33. Slovna oznaka C se očigledno vezuje za reč „construction“ što u prevodu znači gradnja, građevinarstvo.

Šta se krije iza numeričkog dela naziva, to jest iza broja 33, ne znamo. Naposletku, bruto masa vozila je 35 tona uz nosivost na nivou od 21.200 kilograma.

Primerci izrađeni u formi kipera su već dobro poznati upućenima u paletu Urala, čak do te mere da se mogu nazvati kanonski priznatim izvođenjem teškaša. Kamion pokreće redni dizel YMZ-653 koji razvija 420 konjskih snaga. Transmisija poseduje dvanaest stepeni prenosa a razvio je kineski proizvođač Fast Gear.

Sudeći po konfuznim deklaracijama na prikazanoj pločici, postojaće i 25-tonska verzija na lakšim osovinama. Treća i četvrta kolona bi trebalo da zamene mesta.

Iz iste zemlje dolaze i mostovi, s tim da je njih proizvela firma pod imenom HanDe. Prednja osovina je sposobna da istrpi opterećenje od devet tona, dok su zadnje dve, dovoljno jake da ponesu po trinaest toana. Kako Ural tako i kupci njihovih kamiona poznaju ove kineske proizvode već nekoliko poslednjih godina.

Sistem oslanjanja na svim osovinama je zavisan, s oprugama i doboš kočnicama. Kamion takođe krasi blago izmenjeni enterijer i ista, bezvremena kabina Iveco T, koja se po prvi put pojavila na tržištu 1970. godine.

Izložbeni kamion karakterističnog izgleda

Zanimljivo je da je proizvođač na manifestaciji Komtrans, održanoj prošle godine, predsgtavio prototip budućeg kipera koji je promovisao različit stil, ali je, na svu sreću, mnogo konzervativniji model ušao u serijsku proizvodnju.

Istini za volju, generalni izgled prednjeg kraja podseća na KAMaxor, koji se na tržištu pojavljuje kao najdirektniji konkurent. A to nije bez razloga: prednje svetlosne grupacije su pozajmljene od marke Kamaz.

Uskoro će i punih trideset godina otkako se ova kabina koristi na vozilima namenjenim krstarenju po javnim drumovima. Tokom svih tih godina eksploatacije, bila je subjekt raznih unapređenja. Neka od njih su se pokazala efektnijim od drugih, ali se u principu, malo toga zaista dubinski izmenilo.

Za sada nije poznato još koliko godina će Ural koristiti pomenute kabine. Izgledi da ih bude još puno su izraženi, pre svega imajući u vidu veoma skromne kontigente, to jest proizvodne serije aktuelnih modela. Jasno, preskupo je razvijati novu putničku kabinu na tako malom broju primeraka koji će je koristiti.

Može da se dogodi da Ural u budućnosti dobije kabinu iz nemačkog modela MAN TGS. Ili, moguće je, čak i verovatnije da Ural dobije kabinu iz Kine. Fotografija ilustruje dva uzorka prikazana prošle godine.

Ne raspolažemo zvaničnim podatkom u vezi cene noviteta. Ipak, ako je za verovati tvorcu, kompaniji koja proizvodi ovaj kamion, ona će biti veoma privlačna i iznosiće oko 38 hiljada evra. Takva indicije su servirane na nedavno održanoj izložbi u Mijasijanu.

AutoRepublika

(1327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments