1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen Fiat koji košta manje od 6 hiljada evra
Osvežen Fiat koji košta manje od 6 hiljada evra
11

Osvežen Fiat koji košta manje od 6 hiljada evra

29.02K
11
Podelite sa prijateljima:

Mobi je najjednostavniji i najjeftiniji Fiat namenjen kupcima na južnoameričkom tržištu. Hedžbek koji poseduje petoro vrata se u dužinu prostire na 3.566 milimetara. Predstavljen je 2016. godine, a od tada je isporučen na 215 hiljada adresa.

Osvežen model ovog mališana je upravo predstavljen u Brazilu, i odmah se može reći da je glavnina izmena koje su obezbeđena, ona iz spektra tehničkih rešenja, i nikako nije iz oblasti dizajna i opšte pojave noviteta.

U osnovnoj ponudi, Mobi koristi četvorocilindarski motor s oznakom Fire Evo Flex 1.0 koji razvija 73 konjske snage. Radi zahvaljujući sagorevanju benzina, a ako se u rezervoaru nalazi etanol, isto tako lepo radi, samo što obezbeđuje još dve konjske snage više. Uparen je s petostepenim ručnim menječem.

Međutim, gami je kasnije dodata i varijanta s modernijim benzinskim, trocilindarskim, atmosferskim motorom Firefly 1.0. Ovaj odbacuje 72 konjske snage kada je na benzinu, ali 77 ks „pod uticajem alkohola“. Primerci s ovim pogonskim blokom koriste automataski menjač jednostavne konstrukcije, i sa samo jednom spojnicom.

U procesu zatezanja bora, moderniji motor „neparnocilindraš“ je napušten, pa tako Mobi ostaje s manje konfliktnih tačaka u odnosu na stariji model Fiat Uno. Kao rezultat svih vratolomija u odlučivanju odeljenja za razvoj, hedžbek ponovo ostaje samo sa starim duetom: agregat Fire Evo Flex i ručni menjač.

Ispostavlja se da je restilizacija donela skroman broj izmena. Potpuno nove su samo maska hladnjaka i set naziva varijanti. Uvodne verzije Easy i Like, sada „furaju“ iste branike za koje se veruje da asociraju na sport. Pored toga, i lukovi iznad točkova su prošireni, što je nekada bila rezervisana pikanterija samo za kros izvođenje Mobi Way. Od tog varijateta, i uvodni modeli su pozajmili ojačani sistem oslanjanja i povišen klirens od 190 milimetara. Inače, standardno najmanje odstojanje ovog vozila od tla, ranije je bilo na nivou od 156 mm.

Sama kros-verzija sada nosi nama dobro poznati indeks Trekking, ali uz zaista skroman broj karakteristika koji je razdvajaju od ostalih varijanti u mini paleti Mobija.

Dakle, pored nešto bogatije opreme, uslovno rečeno, odnosno imajući u vidu klasu u kojoj se takmiči mališan, tu su krovni nosači, dvobojna karoserija sa istim motivom i na presvlakama sedišta. Uzgred budi rečeno, kako bi se bolje aklimatizovala za lakše izlaženje i ulaženje u vozilo, ugao otvaranja zadnjih vrata na svim verzijama je bliži pravom uglu, i postavljen je na 75 stepeni.

Praktično jedina prava novina u kabini jeste predstavljena kroz instalaciju modernog multimedijalnog sistema Uconnect. Koristi ekran koji po dijagonali nudi sedam inča, dok sam info-zabavni sistem omogućava korišćenje opcija konektivnosti Apple CarPlay i Android Auto.

Nažalost, Fiat Mobi se i dalje oslanja na ručno otvaranje zadnjih stakala, to jest na „golfovske kurble“ za spuštanje i podizanje prozorskih stakala. Ne poseduje ni krovne držače za ruke, iako je mesta za njihovu montažu bilo sasvim dovoljno.

Restilizovani Fiat Mobi se, od strane proizvođača, intenzivno nameće brazilskim kupcima. Cene kreće već ispod 6 hiljada evrića, kako naznačismo u naslovu, dok najprestižniji Trekking mališan, započinje s dvadesetak procenata višom traženom cenom.

AutoRepublika

(29020)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Janko

Što ne i u Evropi. Za 6 soma nova kola puna kapa.

YugoFlorida

Bio bi skuplji, jer bi morao da se uskladi s bezbedonosnim normama za evropsko tržište, a i plus na to činjenica da se pravi preko okeana.

DOLF

Zar nije Brazil i uopšte J. Amerika skuplja jer imaju visoke poreze?

BB

Baš zato, ne interesuje njih da prodaju jeftino već da ostave tržište za skuplje modele. ☹️

bear

kod nas ispod 15k ne bi bio dok se ugrade svi.

BB

Ovo bi trebalo u Kragujevcu praviti, i prodavati u jugoistočnoj evropi, svi bi bili na dobitku…

I nazvati ga Koral 70 😂🤣

don

sta os, ovo je panda,imas je u Evropi, sto je ne kupis?

ČA TEATAR

A koliko je nova Panda u Srbiji, pa neka je i osnovni model?

don

https://www.fiatsrbija.rs/panda/cenovnik-panda-jul.pdf
lounge 69ks ili cng 70ks ti dodje 9300e, dildo u launch edition 70ks 11540€
licno , ne mogu da svarim dizajn unutrasnjosti , volana, komandi u Pande.

Kimi

Ko ga je ovako napravio između 500L i Multiple mrtva trka. Zato i košta toliko. Jer nov je nov i ima garanciju.

Goran

Sve, sve, ali Google prevod za plakati😂😂😂