1. Home
  2. Vesti
  3. BMW povlači više od 26.000 plug-in hibrida!
BMW povlači više od 26.000 plug-in hibrida!
19

BMW povlači više od 26.000 plug-in hibrida!

501
19
Podelite sa prijateljima:

Razlog za opoziv jeste rizik od požara. 

Navodno kod baterije koja se koristi za napajanje elektromotora kod plug-in hibridnog pogonskog sklopa može doći do samozapaljenja, pogotovo kada se baterija napuni na 100% kapaciteta. BMW navodi da je sva odgovornost na dobavljačima baterija, te da su do otkrića došli prilikom internih provera.

Nemački proizvođač ističe da je opoziv preventivne prirode kako bi se otklonili eventualni defekti i izbegle tragedije. Ipak, pojedini mediji u Nemačkoj i Francuskoj navode da je nekoliko modela BMW-a već izgorelo, te da je tako skrenuta pažnja proizvođaču na probleme sa plug-in hibridima.

BMW će početi sa pozivom vlasnika plug-in hibrida u servise kako bi se rešili problemi, a onima koji poseduju ovakve automobile savetuju da koriste isključivo SUS motor, kao i da ne pune bateriju dok se vozilo ne proveri u servisu.

Pored modela bavarske marke, u opoziv su uključeni i četvorotočkaši britanskog Minija. BMW poziva u servise sve plug-in hibride koji su napravljeni između 20. januara i 18. septembra ove godine, što je više od 26.700 automobila!

Opozivom su pogođene hibridne varijante modela Serija 3, Serija 5, Serija 7, X1, X2, X3, X5, potom Serija 2 Active Tourer. Osim toga i vlasnici Mini Countrymana u plu-in hibridnoj verziji moraće da pošalju svoje ljubimce u servis, a opoziv važi i za BMW i8.

Nemački mediji javljaju da će BMW početi sa rešavanjem ovog „gorućeg“ problema krajem tekućeg meseca.

AutoRepublika 

(501)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

19 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

svi bi u elektrifikaciju, na brzaka, ali to košta, neznanje je čudo. Nije džabe Toyota toliko godina razvijala e vozila, ima u svakom poslu sitnica, koje puno znače. E to sada svi evropski proizvođači, koji su čekali zadnji čas da se uključe u elektrifikaciju, treba da nauče….

Branko

Toyota baš i ne razvija dugo električna vozila (BEV i PHEV), nego hibride, a to nije isto. Prvi Toyotin PHEV je Prius PHEV od 2018.

Renault Terminator

Samo od tih „svih“ izuzmi Renault,Renault je na tom polju pionir.

D_C

BMW?! Nemoguce?! Zar se to ne desava samo drugim grupacijama? A-ha, odgovornost je na dobavljacima – OK, sve je jasno, to su Kinezi. Sigurno da se tako nesto ne bi omaklo BMWu a dobro je da nije BOSCH jer je pitanje da li bi izjavili isto…

BB

Neki dan gledam onog hercegovca (ili jebiz Imotskog) što pljuje po BMW-eima: BMW-ei se ne kvare oni se samo „servisiraju“, jes’ da ih to košta 10.000 eura godišnje, ali se ne kvare… 🤣

Don

Hehe, dobro je rekao. Dakle, unatoč kradji od onog Rusa i silnim parama uloženim u ovo sranje, nisu sposobni da proizvedu nešto što nije opasno po život. Zanimljivo je pogledati njihove propagandne materijale za ovaj poluproizvod iz bavarske. Ovo ne da se kvari tj servisira nego gori! Ubija! Kako smiješno i jadno sada zvuči izlika ove gamadi kad nisu htjeli pravit auta na plin, puste priču u narod kao „zapaljivo“…i evo, obija im se o glavu….no, sve će medijski zataškati, i opet ide obmanjivanje javnosti, uskoro testovi slijede, pisat će se kako je riječ o super proizvodu koji opravdava svoju… Pročitaj više »

moron

Lepo je što AR uvek zadržava smisao za humor i vesti ove vrste zna da obradi na duhovit način ( „Nemački mediji javljaju da će BMW početi sa rešavanjem ovog “gorućeg” problema krajem tekućeg meseca.“ )

Zvezdan Božinović

Zasluge za duhovitost idu na račun Platiše Djordja. Da sam ja bio dežuran, ova vest ni ne bi bila u programu. Hahahah BMW For Ever 🙂

moron

Nemoj tako, pomisliće neko da si Ti glavni promoter cenzure na loše vesti o BMW-u 😊 Mada, kao i ono „do pola puna“ i „do pola prazna čaša“, neko će i ovu vest o opozivu da shvati kao nastavak tradicije posvećenosti BMW-a maksimalnom korisničkom ugodjaju kupaca … 😊

Zvezdan Božinović

Hahah, ma izmotavam se bre. Ali zato brate, ako mi napravimo neku slovnu, ili ne dao ti Bog tehničku grešku, to se odmah oči vade. Narod je čudo!

moron

Ma, šta Vas briga … Uostalom, ne kažu bez razloga : „Niko nije umesio pogaču a da valja celome svetu“

Don

Zamijeni sve svoje za taj jedan plagic pa nam javi kad vatrica zapece, da isprzimo kokice.

da11

Bmw makar vrati vozila na popravku, a tesle su gorile kao kerozin pa nisu imali opoziv.

BB

Teslebsu gorile kad su imale sudar, a ne u garaži.. Ž

BojanNeki

Svaka Tesla koja je gorela je bila vest. Gde su vesti o tih više BMW-a koji su planuli?

Don

Medijska blokada. Ford puma gori, mijenjaju baterije , BMW gori…dilde su k..c od auta! Vatreni!

hercegovac

Čudi me da BMW ima ovakvih problema, jer su oni u odlicnim odnosima sa Tojotom, da u njihovoj saradnji ima raznoraznih pozajmljivanja i tehnološke razmjene, a poznato je da je Tojota po pitanju hibrida otišla najdalje.

Branko

Ponovit ću da je tehnološka razlika između hibrida i plug in hibrida ogromna, kao da uspoređuješ bicikl i motocikl

TNT

Kako vreme prolazi, sve sam više skeptičan prema ovakvim vestima. Kao da proizvođači jedva čekaju da im se dogodi problem, pa da dobiju udarnu vest na svim portalima, uz nezaobilaznu sliku, a i podsećanje da postoje i eto prodaju čak 26000 takvih automobila u kraćem periodu – Teslin i Apple “obrnuti” marketing izgleda počeli da primenjuju i drugi. Doduše, bolje zvuči kada se kritikuju zazori na karoseriji od mogućnosti samozapaljivanja, ali ovo je definitivno bombastični je i privlači mnogo više pažnje.