1. Home
  2. Vesti
  3. Renault priprema novi benzinski motor
Renault priprema novi benzinski motor
3

Renault priprema novi benzinski motor

550
3
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka uvešće u ponudu do kraja sledeće godine novi 1,2-litarski benzinski agregat. 

Renault će ovaj motor premijerno predstaviti sa novim Kadjarom koji se očekuje krajem 2021. godine. Planirano je da pomenuta pogonska jedinica zameni 1,3 TCe u uvodnim varijantama.

Tačnije, novi 1,2 TCe moći će da računa na maksimalnih 130 ks, dok će snažnije benzinske varijante biti dostupne kod 1,3 TCe. Dakle, novi Renaultov agregat imaće tri cilindra i koristiće pomoć turbo punjača. Maksimalan obrtni momenat od 230 Nm biće dostupan već od 1.750 pa sve do 3.500 obrtaja radilice.

Francuski proizvođač želi da pomenuti 1,2 TCe da efikasnost gotovo istu kao dizel motor, što je ambiciozan plan. Najavljuje manje trenje u samoj pogonskoj jedinici, kao i veći pritisak direktnog ubrizgavanja benzina. Koliko je realno, uprkos napretku tehnologije, da benzinac bude jednako efikasan kao i dizelaš, ostaje da se vidi kada Renault i zvanično uvrsti u ponudu ovaj motor.

Što se tiče transmisije, veruje se da će dolaziti u paru sa šestostepenim manuelnim menjačem, ili sa sedmostepenom automatskom transmisijom. Ono o čemu se ipak više govori, to je namera Renaulta da upravo ovaj agregat bude temelj za buduće plug-in hibride pod oznakom E-Tech.

Osim najavljenog Kadjara, 1,2 TCe trebalo bi sigurno da nađe primenu i kod Meganea i Talismana.

AutoRepublika 

(550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

Biće sa Atkinsonovim ciklusom i biće namenjen samo za hibride.

sami

Renaultu je najbolje da na vlast vrate onog Libijca što ga dezintegrisaše Japaneri. Inače su prnuli u fenjer.
Da naprave kaže benzinca kao dizel. Pa zato ima dizel da bude ko dizel. To bi bilo ko kad bi babi ugradili onu stvar pa da bude ko deda. Ovi počeli ko Mazda da srljaju u propast.

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
Renault Terminator

Samo mi se ne svidja ta 3 cilindra.Ovo ostalo ok.
Inace,ja imam onaj „problematicni“ 1.2 TCe 115…evo presao sam sa njim 10.000km motor radi odlicno,ne trosi ulje,sipao sam 5w40 tako i pise u Renaultovoj knjizici,isao sam za Beograd sa njim,znaci oko 1450km u oba smjera,kroz Madjariju i Austriju konstantno 140km/h gdje se god moglo,kroz Srbiju 130km/h.Sad mu je na satu 71.000km.Motor miran kao bubica.
https://youtu.be/BVd4cXJww20