1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Legendarni BMW 1M Coupe u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)
Legendarni BMW 1M Coupe u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)

Legendarni BMW 1M Coupe u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)

668
6
Podelite sa prijateljima:

Ovaj BMW 1M ponuđen je na aukcijskoj prodaji u SAD. 

Neki od fanova plavo-belog propelera idu toliko daleko da veruju da je 1M Coupe najbolji automobil koji je BMW u svojoj dugoj istoriji stvorio. Teško je reći da li je to istina, ali je evidentno da se radi o legendarnom modelu koji je stvorio izuzetno snažan kult.

BMW je isprva želeo da proizvede svega 2.700 primeraka ovog automobila, ali je zbog ogromne potražnje bio primoran da odustane od tog plana. Tako je na kraju montirano 6.309 jedinica, od čega je 740 dostavljeno u SAD. BMW 1M se retko nalazi na oglasima sa druge strane Atlantika, a vrlo su retki primerci sa malo pređenih kilometara.

Ponuđeno vozilo kupljeno je 2011. godine u Kaliforniji i do sada je imačo samo jednog vlasnika. Stoga i ne čudi da je do sada prešlo manje od 24.000 milja, odnosno oko 38.500 kilometara. Navodi se da je automobil opremljen sa Convenience i Premium paketima, te da poseduje dug spisak opreme. Kao npr. ksenon svetla, Harman Kardon audio sistem, navigaciju, potom elektropodesiva sedišta, tempomat, automatski klima uređaj, Bluetooth konekcija, ključ slobodne ruke…

Konkretan primerak je u Valencia Orange Metallic boji, i jedan je od 435 jedinica izvezenih u SAD koji su imali ovu boju eksterijera. Vlasnik ističe da su na automobilu fabričke felne od 19 cola sa Michelin Pilot Super Sport gumama.

Što se tiče agregata, pod haubom je fabrički trolitarski twin-turbo redni šestak. Motor isporučuje 335 ks i 450 Nm, a snaga se na zadnje točkove šalje putem šestostepenog manuelnog menjača.

Na fotografijama se vidi da je automobil gotovo u mint stanju. Aukcija i dalje traje, i u trenutku pisanja članka najviša ponuda za ovaj BMW 1M iznosila je 51.000 američkih dolara.

AutoRepublika 

(668)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
'79 DeVille

Mint stanje! Zašto forsirate upotrebu stranih reči kada imate odgovarajuće srpske izraze?

Zvezdan Božinović

Neverovatno. Pa u većini komentara koristiš pogoleme delove rečenice na engleskom jeziku, i sada se pitaš zašto je kolega upotrebio jednu reč tog jezika. Slažem se s tobom, ali zaista jesi primer kako u tuđem oku primećujemo trunje kojeg su pune naše oči…

Renault Terminator

Ovo je vjerovatno pisao Zoki.A on ti živi u AmerikE,što bi rekli Ličani😁

Yankee

Zoki nikada ne bi pisao o BMW-u. 😉

Renault Terminator

Eee nikad…a jel bi pisao o Fiatu😁.
comment image

Yankee

Mali deo sledeceg paketa zanimljistvi… 😉

comment image