1. Home
  2. Vesti
  3. Novi proizvođač iz Vijetnama će debitovati sa dva modela na Salonu automobila u Parizu
Novi proizvođač iz Vijetnama će debitovati sa dva modela na Salonu automobila u Parizu
0

Novi proizvođač iz Vijetnama će debitovati sa dva modela na Salonu automobila u Parizu

287
0
Podelite sa prijateljima:

Novi vijetnamski proizvođač, VinFast, navodi da je u procesu razvoja sopstvene game vozila “vrhunskog kvaliteta”, koji će silaziti sa proizvodnih traka novoizgrađene fabrike na severu Vijetnama. Ova objava je stigla kao prethodnica svetske premijere novog sedana i krosovera, u čijem razvoju je učestvovao i Pininfarina. Premijera će se desiti u oktobru, na Salonu automobila u Parizu.

Kako navodi kompanija, dva modela će posedovati vijetnamski duh, italijanski dizajn i nemačku tehnologiju. Dizajnerska rešenja koja su odabrana da uđu u serijsku proizvodnju, rezultat su izbora na kojima je narod Vijetnama izabrao najdopadljivije, iz serije predstavljenih različitih modela, koji su publici predstavljeni prošlog oktobra.

Najavljeno učešće VinFasta na pariskoj manifestaciji će značajno doprineti ugledu marke, pred početak prodaje na matičnom tržištu koji je zakazan za godinu dana nakon svetskog debija.

Pored automobila koji će biti premijerno prikazani u Parizu, VinFast navodi da radi na ubrzanom razvoju ostalih vozila iz planirane game, koja će biti predmet izvoza na inostranim tržištima, u godinama koje slede.

VinFast ponosno ističe da sarađuje sa vodećim evropskim dizajnerima, inženjerima, kao i ostalim partnerima iz oblasti proizvodne tehnologije, kako bi razvili automobile koji bi bili u skladu sa međunarodnim standardima i očekivanjima budućih kupaca, u smislu dizajna, kvaliteta, dinamike i opšteg premijum utiska.

Kompanija naglašava da je angažovala iskusno i stručno osoblje iz drugih kompanija sa delatnošću u automobilskoj industriji, koje se mogu okarakterisati kao vodeće u sektoru.

Iz VinFasta stižu tvrde da se izgradnja pogona i fabričkih postrojenja ubrzano približava završetku. Kompleks počiva na zemljištu površine 335 hektara, u gradu Hai Pong, u severnom delu Vijetnama. Ovo je svakako jedan od najvećih vijetnamskih industrijskih projekata, za koji je kamen temeljac položen septembra 2017.

„Posedujemo resurse, sposobnost da postanemo novi značajan igrač među globalnim proizvođačima automobila i posvećeni smo tom cilju,“ izjavio je Džejms de Luka, izvršni direktor kompanije VinFast Trading and Production LLC. „Ponosni smo što postajemo prvi proizvođač automobila iz Vijetnama, i prvi lokalni proizvođač koji će uzeti učešće na međunarodnom salonu automobila. Radujemo se prezentaciji naše nove marke, kao i prva dva modela kompanije. Na našem štandu, posetioci će biti u prilici da vide ono najbolje iz Vijetnama. Demonstriraćemo strast i istrajnost u želji da u najboljem svetlu predstavimo novu zvezdu automobilske industrije.“

VinFast posluje u sastavu Vingroup, koja predstavlja jednu od najvećih lokalnih industrijskih grupacaja u privatnom vlasništuvu. Prihodi grupe za 2017. godinu su iznosili 3,8 milijardi američkih dolara. Grupa ove godine slavi četvrt veka postojanja, a primarno je angažovana u građevinarstvu i sektoru nekretnina. Takođe, delovi grupe se bave i obrazovanjem, zdravstvom, poljoprivredom, turizmom kao i maloprodajom.

(287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments