1. Home
  2. Zelene strane
  3. Hino razvija vodonični kamion koji ćemo videti za par meseci
Hino razvija vodonični kamion koji ćemo videti za par meseci
0

Hino razvija vodonični kamion koji ćemo videti za par meseci

129
0
Podelite sa prijateljima:

Več smo pisali o tome kako profesionalci koji rade pod okriljem marke Hino, silan znoj prolivaju povodom razvoja vodoničnog kamiona. Nedavno je postalo poznato da Japanci nameravaju da prodaju slično vozilo u bliskoj budućnosti, i na američkom tržištu. Dakle, za očekivati je da i Amerikanci dobiju kamion pogonjen vodoničnim gorivnim ćelijama.

Za sada je još uvek dostupan samo mali broj inofromacija o novom teškom komercijalnom proizvodu, ali se zna da će američki Hino biti utemeljen na modelu iz serije XL. Sudeći po priloženoj fotografiji, dizajneri su inspiraciju pronašli u čuvenom kamionu Freightliner Cascadia. To znači da njušku krasi masivna rešetka hladnjaka dok se prednji odbojnik nadvija nad asfaltom prilično nisko. Upriličen je čak i privid kabine za spavanje iza vozačke kapsule!

Međutim, u tom odeljku će po svemu sudeći „spavati“ vodonični cilindri, jer gorivne ćelije za sagorevanje, kako bi se obezbedio pogon, moraju negde pronaći svoje mesto na platformi. Uzgred budi rečeno, ti vodonični cilindri na novom kamionu, biće isti onakvi kakvi se koriste na serijskom modelu Toyota Mirai.

Nažalost, to je manje-više sve o čemu imamo osnova da pišemo za sada. Više tehničkih pojedinosti se može očekivati u periodu koji će biti bliskiji datumu premijere, ili barem prikazu prvog pokretnog prototip primerka. Njegova premijera se očekuje u prvom delu godine koja nam je sve bliža, to jest 2021.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments