1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat-Chrysler prodao dva automobila čija je proizvodnja obustavljena pre više od tri godine
Fiat-Chrysler prodao dva automobila čija je proizvodnja obustavljena pre više od tri godine

Fiat-Chrysler prodao dva automobila čija je proizvodnja obustavljena pre više od tri godine

1.20K
0
Podelite sa prijateljima:

Dodge Viper je sigurno svima veoma poznat automobil. Još od zvaničnog predstavljanja, koje se dogodilo tokom devedesetih godina prošlog veka, ova „zmija otrovnica“ je postala možda najbolji predstavnik američke automobilske škole, s agresivnim stilom i ogromnim benzincem koji sadrži čak deset cilindara. Začin svemu je davalo i izuzetno loše rešeno upravljanje, čime je vožnja u krivinama bila takva da je sa sobom nosila rizik od toga da vozač nastrada u svakom momentu.

Prodaja je uvek bila limitirana, posebno zato što su mnogi smatrali da Chevrolet Corvette pruža više za dosta manje novca, a Dodge je očajnički pokušavao da promeni imidž svog superautomobila na koji je nekada toliko bio ponosan. U tome je i uspeo, posebno kada je izdanje ACR (American Club Racer) oborilo rekord po brzini kojom je savladan krug na čuvenoj nemačkoj stazi Nirburgring, a i danas spada među deset najbržih na „zelenom paklu“.


Viper je prestao sa proizvodnjom 2017. godine, ali to ne znači da su svi primerci rasprodati. Štaviše, tokom prethodine godine, predstavnici izložbeno-prodajnih salona su izjavili da su prodali pet jedinica, a u prvih devet meseci ove godine još dva. „Uspeh“, ako se tako može nazvati, je ostvaren za vreme epidemije virusa korone, kada su mnoga prodajna mesta bila zatvorena, pa je zapravo broj kupaca ohrabrujući.

Ukoliko ste pomislili da svako želi da kupi poslednjeg Vipera da bi ga preprodao u budućnosti, to ipak nije istina pošto je takav automobil Dodge zapravo sačuvao za jedan od svojih muzeja.

Nepoznato je koliko novca su kupci morali da izdvoje za svoje ljubimce, a spomenućemo da je cena tokom 2017. godine iznosila 108.474 dolara, a išla je i značajno naviše. Šanse su velike da širom Amerike, i sveta, i dalje postoji još nekoliko neprodatih jedinica pošto je zvanična prodaja tokom poslednje godine iznosila tek 585 primeraka.

AutoRepublika

(1203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments