1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunske fotografije novog Subarua BRZ
Špijunske fotografije novog Subarua BRZ
0

Špijunske fotografije novog Subarua BRZ

247
0
Podelite sa prijateljima:

Svega desetak dana nakon što je Subaru objavio vest da je prestao da prima narudžbe za sadašnju generaciju sportskog automobila s BRZ oznakama, budućnost popularnog roudstera, koji se takođe prodaje pod oznakom Toyote GT86, je dobila novo poglavlje. Fotografi sajta The Drive su uhvatili novi BRZ na testu, i to ni protiv koga drugog do protiv Forda Mustanga, mada je potrebno spomenuti da čuveni američki predstavnik „muscle car“ segmenta, nije imao moćni V8 agregat, već slabiji „EcoBoost“ turbobenzinac s četiri cilindra.

Upravo je snaga bila jedna od ključnih kritika vlasnika i medija u prošlosti, pošto je 2,0-litarski „amotsferac“ razvijao „tek“ oko 200 konjskih snaga. Subaru je od samog početka tvrdio da akcent njegovog modela nije ležao u sirovoj snazi i ubrzanju na pravcu već na prednostima koje donosi mala masa i fantastičnom ponašanju u krivinama.

Ipak, teško je bilo postati uzbuđen za volanom automobila kojem je bilo potrebno 6,4 sekundi da bi ubrzao iz mirovanja do 100 km/h, što je u 2020. godini poprilično razočaravajući rezultat, naravno za proizvode iz kategorije automobila sa sportskim aspiracijama.

To je verovatno uvideo i sam japanski proizvođač vozila, pa je za sledeću generaciju spremio moderniji 2,4-litarski turbobenzinac koji bi trebalo da podigne snagu na oko 250 „grla“ dok će Toyota nastaviti da koristi agregat iz prethodnika.

Pored više snage, pohvala ide i na račun podatka da je zadržana mala masa, a ona će iznositi tek oko 1.250 kilograma za BRZ, odnosno oko 40 „kila“ manje za Toyotin model GT86. Snaga će se, kao i u prošlosti, prenositi na zadnje točkove preko manuelnog ili automatskog menjača sa po šest stepena prenosa. U suštini, japanski gigant je popravio ono na šta su se svi žalili, a pritom je zadržao sve popularne karakteristike iz prošlosti.

Dizajn donosi evoluciju modela koji zamenjuje, a dva proizvoda su veoma slična iz profila. Prednji deo karakteriše veća maska hladnjaka na braniku dok pozadi BRZ donekle liči na nekadašnji Hyundai Genesis Coupe.


Kako prenose neki mediji, premijera je zakazana za mesec mart naredne godine dok bi BRZ i GT86 trebalo da počnu da pristižu u izložbeno-prodajne salone, tek krajem 2021. godine.

AutoRepublika

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments