1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo priprema još jedan SUV model
Volvo priprema još jedan SUV model
0

Volvo priprema još jedan SUV model

160
0
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka odobrila je razvoj novog SUV modela koji će biti pozicioniran niže u odnosu na XC40.

Volvo je na vreme prepoznao SUV trend i već neko vreme beleže odlične prodajne rezultate u ovom segmentu. XC40, XC60 i XC90 nametnuli su se velikom broju kupaca, a o uspehu električnog izdanja XC40 Recharge dovoljno govori da su Šveđani nedavno saopštili da su već rasprodali taj automobil za ovu godinu.

Pa, gde dalje da krene Volvo sa SUV gamom? Sledeći korak je prema rečima Hakana Samuelsona, šefa ove marke, u segment niže i to samo sa EV verzijom.

U razgovoru sa novinarima na Salonu automobila u Pekingu, Hakan Samuelson je kazao da se ne može očekivati od CMA platforme (na kojoj je postavljen XC40) da pokrije i klasu ispod. „Umesto CMA arhitekture koristiće SEA (Sustainable Experience Architecture). Ona je namenjena isključivo električnim modelima“, rekao je prvi čovek Volvoa.

SEA platforma vodi poreklo iz matičnog Geelyja i zamišljena je kao temelj za novi talas elektrifikacije kod brendova koji su pod kapom ove kineske kompanije. Volvo će najverovatnije nazvati svoj novi model XC20 i on će biti najmanji SUV u ponudi ovog brenda.

Samuelson nije želeo da govori o tome kada će se XC20 pojaviti na tržištu, ali ako se sagleda prethodna najava čelnika Volvoa da će polovina prodatih vozila te marke biti električni automobili do 2025. godine, onda je izvesno da će XC20 brzo stupiti na tržište. Neki čak navode da ćemo taj model videti već 2022. godine.

AutoRepublika 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments