1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volkswagena: Audi kreće u lov na Teslu
Šef Volkswagena: Audi kreće u lov na Teslu
7

Šef Volkswagena: Audi kreće u lov na Teslu

3.50K
7
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Volkswagen grupacije, Herbert Dis, izjavio je da je Audi spreman da počne trku kako bi se sustigao američki proizvođač električnih automobila Tesla. 

Dis je dao nekoliko interesantnih izjava u vezi sa budućnošću Audija. Pre svega, potvrdio je da je uprkos problemima sa korona virusom, proizvodnja modela e-tron GT nije ugrožena i proces montaže prvih primeraka ovog automobila počeće pre kraja tekuće godine.

Potom, Dis je kazao da će Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron stići naredne godine, te da će oba električna SUV-a biti postavljena na MEB platformu, te da će raspolagati sa autonomijom kretanja većom od 450 km.

No, ono o čemu se u poslednje vreme sve češće govori jeste projekat Artemis koji je pod rukovodstvom Audija. Naime, radi se zapravo o specijalnom odeljenju zaduženom za razvoj nove tehnologije u vezi sa električnim vozilima. Šef Volkswagena kazao je da je ovo odeljenje dobilo zadatak da sustigne Teslu. „Trka za dostizanje Tesle je već počela“, rekao je Herbert Dis.

Kada ćemo videti prve rezultate rada Artemisa i dalje je nejasno, mada je ranije bilo govora o tome da bi prvi automobil iz ovog odeljenja mogao stići 2024. godine.

Osim toga, izvršni direktor Volkswagen grupacije uveren je da je softver jedan od ključnih faktora za efikasniju konkurentnost Tesli. Novi softver na kojem već radi Volkwagen, kao i najava nove tehnologije Audija mogli bi da ugledaju svetlost dana već naredne godine, naravno u vidu nekog konceptualnog modela.

Herbert Dis će insistirati na većem deljenju softvera između marki unutar VW grupe. „Trenutno je interno razvijen softver zastupljen kod  manje od 10% naših vozila, želimo da to podignemo na više od 60% 2025. godine“, rekao je šef Volkswagena.

AutoRepublika 

(3501)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Ako je Tesli cilj da napravi automobil za široke narodne mase za $25.000, da li je cilj Audiju da napravi još jefitinije električno vozilo? Ako je Tesli cilj da izmišljanjem i masovnom proizvodnjom sopstvenih baterija poveća domet vozila preko 50% da li je Audiju cilj da postane najveći proizvođač najboljih baterija na svetu? Ako je Tesli cilj da ubrza prelazak čitavog sveta na obnovljive izvore energije odustaje li Audi od proizvodnje automobila na fosilna goriva odmah, ili kada? Audi izgleda ne zna čime se Tesla motors bavi ili prave marketing „šarenu lažu“. Uglavnom lepo je što konačno priznaju da su… Pročitaj više »

BojanNeki

Ovo je nepotpuna lista delatnosti kojima se Tesla bavi i ko je konkurencija (preuzeta sa drugog sajta) pa da se Audi odluči da li se uklapa tj pokuša da stigne američkog proizvođača bar u jednoj od stavki. Tesla Cars vs. – BMW & Audi & Toyota & Honda — car manufacturing Tesla Network vs. – Lyft & Uber — mobility services Tesla Supercharging vs. – Electrify America & EVgo & Ionity & Fastned — fast charging Tesla Charging vs. – ChargePoint & EVBox & many others — home/destination chargers Tesla Autopilot vs. – Mobileye/Intel & Waymo & Cruise/GM & Nvidia… Pročitaj više »

Jovan

Audi i nemačka autoindustrija su 2014 najavili da 2020 ulaze u masovnijunprodaju električnih automobila.
Nemci igraju do devedesetog minuta

BojanNeki

Do nedavno su Nemci nipodaštavali Teslu, a i mnogi ovde jer su pod uticajem nemačke propagande.
Kada su konačno shvatili megalomanske planove Ilona shvatili su i da kasne baš mnogo godina.
Tesla npr preti da postane jedan od najvećih proizvođača baterija na svetu što VW grupa nikada neće biti.

BojanNeki

Tesla je inače spustila cenu modela 3 u Kini i sada kreće od 31.362€.

sanin

Ne Seri

Don

Daleko su oni od kineza..