1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ustoličen glavnokomandujući General game kineske marke Foton
Ustoličen glavnokomandujući General game kineske marke Foton

Ustoličen glavnokomandujući General game kineske marke Foton

289
0
Podelite sa prijateljima:

Foton je obećao da će na pekinškom salonu automobila upriličiti dve važne premijere. Međutim, reč su održali samo polovično, ako se uopšte tako može i reći, jer je zaista teško prihvatiti ponuđeno vozilo kao nekakav poseban domet, dostignuće u bilo kojoj sferi automobilske industrije. 

Pikap kamionet Foton General, koji besramno kopira američki Ford F-150, barem kada govorimo o eksterijeru vozila, se ispostavio kao još jedna verzija modela Tunland, i inače bogatog derivatima i raznovrsnim modifikacijama. Povrh svega, zvaničan naziv novajlije je Foton Tunland G9, dok je odrednica „General“ tu, samo zbog marketinških potreba.

Novi pikap je zasnovan na relativno friškom Tunlandu F9, prezentovanom pre oko godinu dana. Nasledstvo seo gleda u šasiji, putničkoj kabini, većini pogonskih skopova i sistema u enterijeru, uz izuzetak centralnog tunela.

Jedinstvena za ovaj konkretan model su samo rešenja na nosu vozila, uključujući i rasvetu na tom delu pikapa koja je izvedena u LED tehnologiji. Na listi opcionala se nalaze informativno-zabavni sistem, kožom obložena unutrašnjost vozila, elektropokretana prednja sedišta, kao i sistem kamera koji omogućava pun prikaz zbivanja oko kamioneta. Propustismo da navedemo da je umesto ručice za aktiviranje parkirne kočnice primenjen taster, dok vozilo poseduje i servo uređaj.

Takmac iz BAIC-a, inače suvlasnika Mercedesa, pogoni dvolitarski četvorocilindarski turbobenzinac koji razvija 238 konjskih snaga, dok boje dizel brani turbo blok identične zapremine sa 163 „grla“. U principu, ista priča kao kod Tunlanda F9.

Međutim, što se tiče ovde priloženog pikapa s oznakom General, on će se koristiti i 2.5-litarskim dizelom čija izlazna moć nije obelodanjena medijima. Pored klasičnog ručnog menjača, kupcima na volju će biti stavljena i mogućnost izbora osmostepenog automatika koji je razvio čuveni ZF iz Nemačke.

U gami noviteta se pojavljuje verzija s indeksom Sport, koju krase ojačane komponente sistema ogibljenja, izdašniji klirens kao i gabaritniji točkovi.

Prodaja pikap kamioneeta s oznakom Foton Tunland G9 počinje u Kini u novembru, dok je startna cena na nivou od svega 19 hiljada američkih dolara. To nije „puno para“, ali je svakako najviša cena za jedan pikap ove marke.

Bilo kako bilo, kamionet u punoj veličini je već u razvoju i biće postavljen na novu platformu. Zna se da će koristiti motor sa šest cilindara, kao i da će svečanost povodom premijernog predstavljanja biti organizovana u nekom trenutku tokom naredne 2021. godine.

AutoRepublika

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments