1. Home
  2. Vesti
  3. Golf 8 prolazi kroz najveću transformaciju u istoriji modela
Golf 8 prolazi kroz najveću transformaciju u istoriji modela
0

Golf 8 prolazi kroz najveću transformaciju u istoriji modela

49.82K
0
Podelite sa prijateljima:

Prve špijunske fotografije nove generacije Golfa, sa Nirbungringa, ne otkrivaju skoro ništa o novitetu čije je predstavljanje zakazano za Salon automobila u Frankfurtu, sledeće godine. Prototip primerak je postavljen na arhitekturu novog modela, što se zaključuje iz izdužene karoserije, ali su svi detalji spoljašnosti i unutrašnjosti vozila, preuzeti sa aktuelne generacije, kako bi kultni hedžbek ostao pod velom tajne.

VW Golf 8 Dizajn i najave iz kompanije

Jasno je da će novi Golf biti neznatno duži i širi od aktuelnog modela, što impliciraju nešto gabaritniji lukovi iznad točkova. Oblik karoserije noviteta se neće drastično izmeniti. Poklopac motora će biti postavljen nešto niže, prednje svetlosne grupe u LED tehnologiji će biti malo uže. Primetnije modifikacije će pretrpeti zadnji kraj vozila. Prvi put, kao što smo to videli kod Arteona, slovne oznake modela će biti istaknute na poklopcu prtljažnika.

Novi šef VW grupe, Herbert Dis je izjavio da će uprkos EV ofanzivi, novi Golf ostati glavni i najvažniji proizvod za kompaniju. U liniji sa njegovim istupima, ističe se i izjava Ralfa Brandštetera, člana uprave VW grupe zaduženog za nabavku, koji navodi da lansiranje Golfa 8 je po značaju za kompaniju, u ravni sa linijom električnih automobila I.D.

Pored njih, o značaju nove generacije Golfa, govorio je i Karlhajnc Hel, šef Vokswagena za automobile nižih segmenata: „Novi Golf će uvesti kompaniju u eru potpuno konektovanih vozila sa proširenim funkcijama autonomne vožnje. Posedovaće više softvera nego ikada, uvek će biti onlajn. Sistemi dostupni vozaču postaviće se kao industrijski standard, u smislu konketivnosti i bezbednosti.“

VW Golf 8 Nove tehnologije i hibridna postavka

Ponuda standardnih dizel i benzinskih verzija se podrazumeva, ali, uz novi Golf, premijeru će doživeti i hibridna tehnologija, po prvi put u istoriji modela. Na ovu temu, Herbert Dis je izjavio: “Sistem blagog hibridnog pogona će igrati ključnu ulogu na novoj generaciji Golfa, s obzirom na to da će to biti prva primena ove tehnologije. Nakon Golfa, ova tehnologija će se verovatno proširiti i na niže pozicionirane segmente automobila.”

Konvencionalni pogonski sklopovi će uključivati i četvorocilindarske turbo benzinske i dizel jedinice, zapremine 1,5 litara, od kojih je poslednja, zamena za verziju od 1,6 litara, koja se povlači iz upotrebe.

Perfomantnije GTI i R verzije će postati snažnije, uz isporuku više od 250 i 350 konjski snaga. Plug-in hibrid će poneti GTE oznaku. Interesantno je da električna verzije, e-Golf neće doživeti naslednika, s obzirom na skori početak proizvodnje I.D. familije agregata, prema navodima Herberta Disa.

VW će koristiti modifikovanu verziju MQB platforme za Golf 8, a što bi trebalo da dovede do smanjenja mase od oko 70 kilograma, zahvaljujući korišćenju lakih materijala.

VW Golf 8 – Enterijer

U kabini će se destiti prava revolucija, ako je za verovati šefu odeljenja dizjana Volkswagena Klausu Bišofu, koji je naveo da je dobio instrukcije od vrha kompanije da novi Golf bude “spreman za novu eru konektivnosti i digtalizacije”, a što ga je navelo da “potpuno preispita” izgled i postavku enterijera.

“To je prava revolucija,” kaže Bišof. “Kompletno okruženje je potpuno digitalno, jedini analogni detalj biće samo obruč upravljača.” Drugim rečima, digitalni instrumentacioni klaster će postati standard za sve modele unutar Golf game.

Foto: autoexpress.co.uk

 

 

(49822)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments