1. Home
  2. Vesti
  3. Fisker Ocean kao rival za Teslin Model X
Fisker Ocean kao rival za Teslin Model X
1

Fisker Ocean kao rival za Teslin Model X

185
1
Podelite sa prijateljima:

Fisker je predstavio javnosti svoj luksuzni, električni SUV.

U poslednje vreme na tržištu se našlo nekoliko konkurenata nekada usamljenom Tesli Model X. Tu su sada i Mercedes EQC, Audi e-tron, a uskoro i Fisker Ocean.

Prava premijera poslednje navedenog modela zakazana je za  4. januar naredne godine kada će javnosti imati prilike da upozna predserijski primerak, odnosno prototip. Fisker najavljuje da će serijska proizvodnja početi krajem 2021. godine, dok će prvi primerci biti isporučeni početkom 2022. godine.

Na ovom internet debiju, Fisker nije bio naročito opširan sa informacijama. O pogonskom sklopu ne znamo još uvek ništa, ali je saopšteno da će biti upotrebljena baterija od 80 kWh, što bi trebalo da omogući domet veći od 400, a manji od 480 km.

Ipak, Fisker je istakao jednu drugu stranu svog  SUV-a, onu ekološku. Naime, patosnice su izrađene od najlona, i to onog najlona koji čini ribarske mreže koje su napuštene pronađene u okeanima širom sveta. Osim toga, u upotrebi će biti reciklirani materijali od guma, do su na krov postavljeni solarni paneli koji tokom vožnje dopunjavaju bateriju. Proizvođač navodi da će ovaj sistem dati najmanje 1.500 kilometara vožnje potpuno besplatno na godišnjem nivou.

Fisker je najavio da će sa modelom Ocean uvesti i nove načine upotrebe vozila, koji će omogućiti da padne trošak posedovanja automobila.

Šta to tačno znači saznaćemo 4. januara 2020. godine kada će biti saopšteno više detalja.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

zar fisker nije propao posle neuspeha sa karmom