1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Netflix započeo snimanje mini serije od osam epizoda o Ajrtonu Seni
Netflix započeo snimanje mini serije od osam epizoda o Ajrtonu Seni
0

Netflix započeo snimanje mini serije od osam epizoda o Ajrtonu Seni

464
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija koja je angažovana u oblasti proizvodnje i emitovanja televizijskog programa preko globalne mreže, Netflix je objavio da će započeti snimanje minijaturnog serijala koji će se sastojati od osam epizoda o životu jedne od najvećih legendi Formule 1, Ajrtona Sene.

Ulogu producenta je na sebe preuzela brazilska kuća Gullane kojoj će partner u toj funkciji bit porodica pokojnog Sene.

Serija započinje s praćenjem života Sene, počev od njegovog debija na stazi koji se dogodio 1981. godine, onda kada se preselio u Englesku s ciljem početka takmičenja u trkačkoj seriji Formula Ford 1600.

Iz produkcijske kuće su obećali da se neće baviti samo kontroverzama u auto-moto sportu već najavili da će se potruditi da publici pruže i uvid u život iza scene Formule 1, fokusirajući se na fazu mladosti u životu Sene, njegovu ličnost, kao i odnose unutar porodice.

Kako bi serija dobila što više na životnosti, rodbina stradalog vozača je odobrila filmskoj ekipi pristup autentičnim mestima koja su obeležila Senin život, poput doma u kom je odrastao, a koji se nalazi u brazilskom glavnom gradu Sao Paolu.

“Osećam se veoma posebnim zato što sam u prilici da najavim da ćemo ispričati priču o Seni koja je poznata samo malom broju ljudi. Porodica Sena je veoma posvećena ovom potpuno jedinstvenom projektu bez presedana. Ne postoji bolji partner za nas od Netflixa koji je globalno priznat i praćen,” napisala je zvaničnom vebsajtu ikone F1, Ajrtonova bliznakinja Vivijan Sena,

Već se krenulo sa snimanjem, dok se prva projekcija očekuje tokom 2022. godine.

Pogledajte najavu, ali pre svega proporučujemo da pročitate fenomenalan pisani serijal o Seni koji je svojevremeno pripremio Dušan Topić u dva nastavka. Evo prvog, a tu je i drugi.

AutoRepublika

(464)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments