1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Robert Kubica u Williamsu
Robert Kubica u Williamsu
1

Robert Kubica u Williamsu

208
1
Podelite sa prijateljima:

Pre poslednjeg trkačkog vikenda ove godine stižu vrlo zanimljive vesti iz tabora ekipe Williamsa. Ekipa je potvrdila da će drugo slobodno mesto pored Džordž Rasela zauzeti Robert Kubica. On je, kako se navodi, pristao da potpiše jednogodišnji ugovor sa britanskim timom.

Poljak je skoro osam godina nije vozio trke Formule 1. Kubica je na pauzi između dve sezone 2011. godine doživeo stravičnu nesreću na reliju. U tom momentu izgledalo je da je nekada vrlo obećavajuća karijera talentovanog Poljaka završena. Ipak, prošle godine Kubica je testirao prvo za ekipu Renaulta, da bi zatim potpisao ugovor da bude rezervni vozač Williamsa. Robert je čak na nekim testovima gde je dobijao priliku da vozi, bio bolji od Strola i Sirotkina. Iz ovog razloga ovakav potez ekipe nije veliko iznenađenje. Za ovo mesto u konkurisao je još i Esteban Okon, ali izgleda da se Williams odlučio za jednog iskusnog vozača koji može da vuče ekipu napred. Očekuje se da Williams zvanično promoviše Kubicu za vreme trkačkog vikenda u Abu Dabiju.

Podsetimo, Robert je u svojoj karijeri zabeležio jednnu pobedu u Kanadi 2008. godine za ekipu BMW Sauber, pored toga upisao je još osam podijuma. Iz Saubera je 2010. godine prešao u ekipu Renaulta, koja je planirala da bazira svoj razvoj na njemu kao glavnom vozaču, ali posle udesa Robert više nije mogao da vozi bolid Formule 1. Mnogi su za njega smatrali da je budući šampion, čak ga je i Fernando Alonso često isticao kao veliku potencijalnu pretnju.

Ekipa Williamsa, nekada među vodećim, danas je samo bleda senka onoga što je bila u prošlosti. Da li će dolazak Kubice uticati na budući put i razvoj ekipe ostaje da se vidi, u svakom slučaju Williams ima sada jednog iskusnog brzog i talentovanog vozača, a ne dva osrednja debitanta.

Dušan Topić

 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Драго ми је да поново видим Кубицу у Ф1. Оно што је он доживео, је ненормално и за цивилни саобраћај. Да га безмало убије опрема која треба да допринесе безбедности пута, на етапи релија.