1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagenov novi krosover će se zvati Taos
Volkswagenov novi krosover će se zvati Taos
0

Volkswagenov novi krosover će se zvati Taos

259
0
Podelite sa prijateljima:

Bez obzira da li smatrali da je Volkswagen najbolji automobil na svetu ili precenjen proizvod koji kupuju samo Nemci i narodi Balkana, kompaniji ipak treba odati priznanje da izuzetno dobro posluje gotovo na svakom kontinentu. Proizvođač se bori sa Toyotom za titulu najprodavanijeg brenda među automobilima na svetu, a lidersku poziciju čuva u Evropi, Aziji i Južnoj Americi.

Jedno tržište gde su Nemci uvek zaostajalim su svakako Sjedinjene Američke Države. Daleko od toga da je njihova prodaja „preko bare“ niska i Volkswagen je i dalje najpopularniji evropski brend, ali u poređenju sa rezultatima koji se postižu u ostatku sveta, uvek se činila na nivou statističke greške.

Prošle godine je isporučeno 363.322 primerka, što je bilo dovoljno za kontrolu od samo 2,13% automobilskog tržišta. Nije da Nemci nisu pokušavali neke drastične poteze tokom ove decenije, kao što je debitovanje s nekim specifičnim modelima koji su rezervisani baš za „Jenkije“. Pričamo o Atlasu, Jetti i američkoj verziji Passata koja ništa ne deli istoimenim globalnim rođakom.

Volkswagen sada želi da proširi ponudu sa još jednim krosoverom, a on će se navodno zvati Taos. Ime je dobio po istoimenom gradu u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, a u Volkswagenovoj ponudi će popunjavati poziciju ispod Tiguana. U Evropi bi to bio T-Roc, ali kako se takav model ne prodaje u Americi tako je odluka pala da se razvije potpuno novi automobil. Mada je upitno koliko je u slučaju VW-a ijedan model nazvati potpuno novim.

Pa zašto nazvati krosover po malom gradiću gde je populacija svega 6.000 stanovnika? Volkswagen kaže da iako je iako Taos ne dominira po dimenzijama, grad je izuzetno popularan kao turistička atrakcija zahvaljujući prirodnim lepotama, velikom broju umestičnih muzeja i sjajnim restoranima. Ovo nije jedina veza, pa je i Džon Mjur, autor popularne knjige „Kako održati vaš Volkswagen živim“, koja se smatra „Biblijom“ za popravke klasičnih Volkswagena sa agregatima na vazdušno hlađenje, živeo u Novom Meksiku.

Uz informaciju o imenu, nemački gigant je predstavio i jednu fotografiju koja nam pokazuje šta možemo očekivati. Iako ne pokazuje mnogo, slika nam daje generalnu ideju da se novajlija neće mnogo razlikovati od ostalih modela kompanije, što može da bude i vrlina, ali i mana – zavisno kako gledate situaciju.

Očekuje se 1,4-litarski turbobenzinac, automatska transmisija i izbor pogona na prednje ili pak na sva četiri točka, a Volkswagen vidi glavnu konkurenciju u vozilima kao što su Honda HR-V i novi Chevrolet Trailblazer. Nepoznato je da li će Taos biti ponuđen i u Evropi pošto je pretpostavka da bi samo „smetao“ popularnom T-Rocu.

Zvanična premijera će stići 13. oktobra, a kao i uvek AutoRepublika će tada spremiti detaljana izveštaj.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments