1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Toyota Yaris GR (GALERIJA)
Premijera: Toyota Yaris GR (GALERIJA)
5

Premijera: Toyota Yaris GR (GALERIJA)

1.90K
5
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka predstavila je Yaris GR, verziju za koju veruju da će doneti ogroman uspeh malenom hedžbeku. 

Kod ovakvih automobila zna se šta je u prvom planu – agregat. Toyota je ugradila najsnažniji trocilindarski motor koji se našao u nekom serijskom automobilu. Pogonska jedinica čija je radna zapremina 1,6 litara koristi turbo punjač i isporučuje čak 257 ks i 360 Nm. Snaga se na oba osovine prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača.

Što se tiče performansi ovaj mališan će do 100 km/h stići za manje od 5,5 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 230 km/h. Veoma dobrim performansama doprinosi i poprilično mala masa vozila od svega 1.280 kilograma.

Tu su naravno i vizuelne izmene koje ovu varijantu razlikuju od standardnog Yarisa. Pre svega, Yaris Gr je za 91 mm niži od svog standardnog izdanja, a ima i širi trag točkova na zadnjoj osovini. Pored toga, ovaj performantni model dolazi u izdanju sa troje vrata, što je pomalo iznenađujuće jer je opšti trend da ovakvi modeli izumiru. Dodatnu pažnju privlače i naplaci od 18 cola.

Toyota navodi da je iskoristila svoje eksperzitu koju je stekla učešćem u WRC-u za razvoj i stvaranje ovog automobila. Japanski predstavnici za medije navode da očekuju da Yaris GR bude prekretnica i reper u svom segmentu.

Yaris GR sklapaće se u fabrici Motomači u Japanu.

AutoRepublika

(1898)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Yaris Gr je za 91 mm niži od svog standardnog izdanja“

Da, samo što je standardni visok čak 151 cm. A zbog čega i visoke, a u smislu telesnih proporcija nenormalne osobe, u njemu izuzetno komforno sede.

Goran Jurković

Šteta što to nisu sparili sa E-CVT… To bi bi jurilica bez turbo rupe

Dikh tu kava

Na stranu tri cilindra, za koje kao kupac nemam razumevanje, ovaj sa troja vrata subjektivno mi je prelep (ok, možda koji spojler manje..), za razliku od one gadosti sa 5 vrata..

igi

Do kvake je lep, posle toga neskladan, zbog previše lima točak deluje manji, ispupčen blatobran deluje kao da je sa nekog drugog auta… Da sačekamo prvi face(boot)lift.

Eki

Kako toyota može kad hoće… Kakav auto!!!!!! Ajde može se zamjeriti ta 3 cilindra, ali opet, ne treba suditi prije nego covjek proba… Ovako na papiru i fotografijama ovo je PERFEKCIJA… Drago bi mi bilo da vidimo i Corollu GR