1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su najprodavaniji SUV modeli u Nemačkoj
Ovo su najprodavaniji SUV modeli u Nemačkoj
8

Ovo su najprodavaniji SUV modeli u Nemačkoj

619
8
Podelite sa prijateljima:

Kao i u ostatku Evrope, SUV trend ne gubi na snazi ni u zemlji Germana.

Procene stručnjaka kažu da će SUV modeli imati udeo od 40% na nemačkom tržištu do kraja godine. Taj podatak dovoljno govori koliko su prodaje “oteli” drugim klasama.

U avgustu je broj jedan na listi najprodavanijih bio VW T-Roc sa 4.169 registracija (ukupno 40.029 u dosadašnjem delu godine). Sledi ga bratski Tiguan uz 2.925 isporučenih jedinica (44.679 u 2021), da bi na trećoj poziciji završio Mercedes GLC za koji se tokom prethodnog meseca rešilo 2.913 kupaca, odnosno 20.741 u toku perioda od januara do avgusta ove godine.

Na četvrtom mestu u prošlom mesecu našao se jedan model van granica nemačke automobilske industrije. Hyundai Kona uspela je da prikupi 2.743 dostavljena vozila i ozbiljno pripreti vodećoj trojci.

Petoplasirani je Audi Q3, i za ovaj premijum SUV odlučilo se 2.417 potrošača. Iza njega su VW T-Cross i Ford Kuga sa 2.384 odnosno 2.122 registracije.

Na osmoj poziciji našao se Seatov Formentor. Španski SUV indeksirao je 2.046 dostavljenih primeraka na nemačkom tlu, dok je na devetom mestu još jedan član premijum klase – ovaj put BMW X3 sa 2.061 prodatim četvorotočkašom.

Top 10 zaokružila je Opelova Mokka. Za ovaj krosover odlučila su se 1.992 lica u Nemačkoj.

AutoRepublika 

(619)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mokka deseta? Juče sam pogledao cenovnik Mokke za Srbiju. Sa svojih 411 cm može da prebacuje i 26 hiljada. Šokiran se. Onda pogledao 2008. On sada dobacuje i do 32 hiljade.
Rekoh onda: „Baš da vidim koliko je sada 3008 sa HDI 130 i relativno skromnom Allure opremom ( pre FL je sa stalnim „popustom“ bio 26,5. Sada je preko 33 hiljade.
Cene su potpuno poludele.

Slavko

3008 GT AT, HDI 130, za tricavih 42k na PA…

moron

A nekada je sa 2,0 HDI 180 u top opremi koštao nešto ispod 40 hiljada …

S mile

Bilo nekad, sad se pripoveda. Mi kukamo za rast cena polovnjaka, a oni nikad nece biti povoljniji. Sa ogromnim rastom cena novih, sledi i rast cena polovnih automobila.

moron

Uz ovakav sumanuti rast cena novih vozila ( i maltene poluprazne salone i lagere ), cene polovnih nikako ne mogu da ostanu gde sada jesu. Na žalost.

Money printer goes brrrr

Pa strpljenje, sve je ovo usiljeno i negde ce da pukne taj balon. Ni bogata Nemacka i Francuska ne mogu bas da isprate ovoliki rast cena bez posledica. Strpljenje naredne dve godine, dok se i cene automobila i plate ne srede malo, jer je novac previse obezvredjen prosle godine.

moron

Cena novih vozila će i dalje da rastu, a cene polovnih će taj trend da prate u nekoj meri, jer je očigledno da sve poskupljuje (u valuti EUR).
EUR inflacija je svuda oko nas.
Nadam se da grešim.

Dezon

Previse su nastampali 😁