1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla planira da napravi fabriku u Nemačkoj
Tesla planira da napravi fabriku u Nemačkoj
2

Tesla planira da napravi fabriku u Nemačkoj

166
2
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Tesle, Ilon Mask, objavio je da će taj proizvođač napraviti fabriku na nemačkom tlu. 

Tačna lokacija nije saopštena, ali je Mask naveo da će to biti u blizini Berlina. Međutim, Tesla će pored proizvodnog pogona ovde napraviti i istraživačko-razvojni centar.

Američka marka će kraj Berlina proizvoditi platforme, potom baterije, te i automobile. Prvo će se ovde sklapati najavljeni SUV Model Y, a onda će mu se na proizvodnim trakama pridružiti i Model 3.

Mask je izjavio da su nemački proizvođači ubrzali svoj razvoj električnih automobila i da „nisu daleko iza“. Ipak, milijader je kazao i da je tržište električnih modela i dalje malo, ne samo u Nemačkoj, već i u celoj Evropi.

Fabrika na Starom kontinentu mogla bi da znači i niže cene Teslinih automobila u ovom delu sveta. Očito je da će ova marka prvo gađati veoma popularni SUV segment sa Modelom Y, ali ostaje da se vidi kolika će stvarna potražnja biti za ovim vozilom.

Tesla je nedavno počeo da proizvodi automobile u Kini, u fabrici u Šangaju, a prodaja ovih vozila trebalo bi uskoro da počne.

Ostaje samo da vidimo kako će nemački brendovi odreagovati na vest da Tesla planira da se „skrasi“ na njihovoj teritoriji.

AutoRepublika 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

koristi fordov recept, najbitnija je nemačka, a na drugu stranu ostatak evrope

don

ford odavno ima sa njemackom suradnju, pa i prije ww2 i tokom, punom parom su tvornice radile i nisu bombardovane…
Sto se tice tesle, mogu napraviti, a zar nije ono bila jednom pjesma kako je radna snaga skupa zato se sve seli na istok Evrope i u Kinu, i sad bi oni u Njemacku.