1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang Mach-E je u stanju da pređe 570 km između punjenja baterija
Ford Mustang Mach-E je u stanju da pređe 570 km između punjenja baterija
1

Ford Mustang Mach-E je u stanju da pređe 570 km između punjenja baterija

209
1
Podelite sa prijateljima:

Ključna prodajna karakteristika svakog električnog proizvoda na četiri točke, je ona koja govori o tome koliko on može da prevali kilometara s jednim punjenjem baterijskog pakovanja. Bez obzira koliko „konja mašina“ razvija i kakvo ubrzanje ima, ako je autonomija skromna, šanse su velike da će kupci zaobići takav elektromobil, osim onih sa baš dubokim džepom kojima takvi automobili služe za zadovoljenje potreba vezanih za hobi.

Naravno, tu nastaje problem, pošto Evropa ima jedan način merenja, Amerika drugi, a vlasnici obično prijavljuju neke sasvim treće cifre. Najlakši način da se utvrdi autonomija je da vlasnik provoza automobil i lično se uveri, a tako nešto je nedavno pokušao čovek po imenu Ganar Berg. Reč je o predsedmiku Fordove divizije za tržište Norveške, koji je sa sa novim modelom Mustang Mach-E je uspeo da zabeleži domet kojem bi čak i Tesla Model X pozavideo.


Berg je započeo vožnju u gradu Trondhajmu na severu Norveške, a zatim se zaputio putem koji podrazumeva distancu od 482 kilometra do glavnog grada Osla. Kada je stigao u prestonicu video je da baterije još uvek poseduju oko 14% kapaciteta, što je dovoljno za dodatnih 88 kilometara.

Navedena brojka ne samo što je veća za 64 kilometra u poređenju sa dosadašnjim liderom električnih krosovera, modelom Tesla Model X Long Range, već je Berg uspeo da nadmaši i Fordove pretpostavke. Naime, ako je verovati američkom proizvođaču vozila, uparen s najvećim, fabrički raspoloživim baterijama, Mach-E sa pogonom na sva četiri toča kao što je bio testirani primerak, bi trebalo da pređe oko 536 kilometara, pre nego što vlasnik bude morao da priključi električni krosover na punjač. Vrh ponude će činiti model sa pogonom na zadnje točkove sa kojim će vozač moći da vozi 606 km, ali on neće biti dostupan u samom početku.


Naravno, i ovaj tekst treba prihvatiti sa određenom dozom skepticizma. Ne samo što Mach-E nije još ni ušao u serijsku proizvodnju, već je takođe vožen od strane zaposlenog u Fordu kome je u interesu da pokaže velikana u najboljem svetlu. Ostaje nam da sačekamo još nekoliko meseci i dočekamo da Mach-E stigne u izložbeno-prodajne salone, kada će pristup dobiti i mediji, a onda bi mogli da vidimo realnije rezultate.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Dobar zaključak, čekamo Fadila Jahića da se vrati iz Ohena, ako ne fasuje koronu, pa da nam opet nekog dildaća testira. Najbolje bi bilo da ima druga koji ima šlep službu pa da u ime nauke oplete jednu vožnju ‘kako Bog zapoveda’ , bude se baterija u dildi brzo ispraznila.