1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan: Renault će razviti i proizvoditi novu Micru
Nissan: Renault će razviti i proizvoditi novu Micru
6

Nissan: Renault će razviti i proizvoditi novu Micru

261
6
Podelite sa prijateljima:

Jedan od rukovodilaca Nissana, Ašvani Gupta, potvrdio je u razgovoru za Le Monde da će Nissan posvetiti kompletan projekat nove Micre Renaultu. 

Nakon što je japanska marka obelodanila svoj plan da minimalizuje poslovanje u Evropi, te da zadrži svega nekoliko modela u ponudi na Starom kontinentu, većina stranih medija objavila je da će Micra uskoro otići u istoriju.

Da tako neće biti dobili smo prve indicije prošlog meseca, kada je Marko Fioravanti – šef Nissana za planiranje novih proizvoda, najavio da će biti i nove, šeste generacije Micre.

Sada imamo više informacija u vezi sa nadolazećim modelom. Ašvani Gupta kazao je Le Mondu da će se Nissan u ovom projektu potpuno osloniti na stručnost Renaulta. „Ovo je segment malih automobila u kojem je Renault lider u Evropi. Mi ćemo za sledeću generaciju Micre tražiti od Renaulta da potpuno preuzme razvoj ovog modela. Gde će se proizvoditi i kakva će biti industrijska strategija, to će sve biti na Renaultu“, rekao je Gupta.

Dakle, Renault će u suštini dobiti još jedan model u svom portfoliju. Sasvim je izvesno da će nova Micra biti prepakovani Renault Clio 5, ali ostaje da se vidi šta će sve francuska marka rešiti da „podeli“ sa Nissanom, kao i u kojoj fabrici će se proizvoditi budući japanski hečbek.

Interesantno je da je Ašvani Gupta javno pohvalio dolazak Luke de Mea na čelo Renaulta i kazao da su razgovori na nivou Alijanse intenzivirani te da odnos između Nissana i Renaulta nikada nije bio bolji.

AutoRepublika 

(261)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Blago NISSANu kad ovakvu marku ima za druga, sto neko rece „najkvalitetn
iji brend na svetu“ 🙂

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
Renault Terminator

comment image

J4ZZ3R

Izvini druze kamiondzija, ali ova tvoja „istina“ mi je u ravni onog da je zemlja ravna. Ja cak nisam siguran da je najkvalitetniji u Francuskoj, ali mozda im Dacia zbog jednostavne tehnologije vadi prosek.

Renault Terminator

Slika govori vise od 1000 rijeci😁…

J4ZZ3R

Ovo neki Reno 😛

Don

Ja vidim nekog ko sere i nekog ko skuplja govna. Prvom svaka čast, al drugom ne bih bio u koži.