1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes potvrdio, nova C klasa stiže naredne godine
Mercedes potvrdio, nova C klasa stiže naredne godine
0

Mercedes potvrdio, nova C klasa stiže naredne godine

235
0
Podelite sa prijateljima:

Nova iteracija čuvene C klase pojaviće se na tržištu iduće godine. 

Ola Kelenijus, šef Mercedesa, kazao u razgovoru sa novinarima da se od nadolazeće generacije sedana iz D segmenta može očekivati prava revolucija, bar kada je reč o primenjenoj tehnologiji.

To ide u prilog onome što smo prethodnih dana mogli da vidimo u nemačkim stručnim medijima koji su najavljivali da će razni napredni tehnološki sistemi koje smo videli kod nedavno predstavljene S klase, naći svoju primenu i u manjim modelima Mercedesa.

Kelenijus je na tu temu kazao da će buduća C klasa zapravo biti umanjena S klasa. „Nekada davno, rukovodstvo Mercedesa je razmišljalo drugačije. Danas se trudimo da svaki model bude na vrhu inovacija u svom segmentu“, rekao je prvi čovek Daimlera.

O novoj generaciji C klase se zna veoma malo, ali kako je to jedan od nosilaca prodaje proizvođača iz Štutgarta, nema sumnje da će nemačka marka uložiti ogroman trud da opravda očekivanja potencijalnih kupaca. Veruje se da će budući sedan imati u ponudi i plug-in hibridnu varijantu sa dizel motorom, što bi trebalo da donese fantastično malu potrošnju goriva, kao i da će se u portfoliju naći AMG verzija.

Oko AMG verzije postoji nekoliko tračeva, ali se čini da je onaj koji govori da će to biti zapravo potentni plug-in hibrid najrealniji. Ako dođe do ovakve elektrifikacije performantnog izdanja C klasa, onda se može očekivati da se isto primeni i na drugim modelima Mercedesa.

AutoRepublika 

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments