1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren gleda u budućnost, od 2035. godine nudiće samo električne modele
McLaren gleda u budućnost, od 2035. godine nudiće samo električne modele
0

McLaren gleda u budućnost, od 2035. godine nudiće samo električne modele

113
0
Podelite sa prijateljima:

Od svih sportskih brendova, McLaren je bio ubedljivo najobraziviji u vezi sa najavama oko elektrifikacije. Sada je stvar jasna, budućnost za britansku marku leži u EV tehnologiji. 

Za samo nekoliko meseci McLaren bi trebalo da predstavi svoj hibridni model koji bi trebalo da bude uvodnik u dalji razvoj ove tehnologije kod navedenog proizvođača.

Prema dosadašnjim informacijama ovo će biti klasični hibrid, a ne plug-in varijanta, jer su u McLarenu tokom razvoja bili nezadovoljni većom masom koju je donela takva postavka, te su rešili da se okrenu prvoj opciji. Britanska marka bi trebalo da predstavi ovaj model početkom naredne godine.

No, to je samo početak elektrifikacije kod McLarena. Rukovodstvo proizvođača iz Vokinga svesno je sve većeg pritiska flotne emisije štetnih gasova, kao i činjenice da će ta granica u narednom periodu biti sve niža. McLaren radi na razvoju sintetičkih goriva, ali su posvećeni i elektrifikaciji.

Izvršni direktor McLarena, Majk Fluit, naglasio je u nedavno razgovoru sa novinarima da će ta marka nastaviti sa radom na razvoju benzinskih motora. „Razvijaćemo benzinske agregate još 10 godina, a prodavati sigurno još 15… Nakon toga nadamo se da će regulativa u većem delu sveta biti usklađena“, rekao je Fluit.

Svetski mediji prenose da su najave Fluita zapravo potvrda da će McLaren preći isključivo na električne automobile 2035. godine. S druge strane, ostvrski portali pišu da ovaj proizvođač uveliko radi na razvoju specijalne platforme na kojoj će se bazirati EV modeli.

AutoRepublika

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments