1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasnici Teslinih automobila tuže američku marku u Nizozemskoj
Vlasnici Teslinih automobila tuže američku marku u Nizozemskoj
6

Vlasnici Teslinih automobila tuže američku marku u Nizozemskoj

5.62K
6
Podelite sa prijateljima:

Vlasnici Teslinih vozila koji veruju da njihovi automobili nisu zadovoljili kada je reč o kvalitetu, odnosno da su se suočili sa velikim brojem problema koji ne bi smeli da se pojave kod novih četvorotočkaša. 

Više puta do sada smo pisali o problemima u vezi sa završnom obradom kod Teslinih modela. Ovi nedostaci većinom su izazvani žurbom američkog brenda da što pre isporuči veliki broj nagomilanih narudžbina. Problemi sa farbom, nedostacima šrafova, nesrazmernim zazorima, pa čak i rđanje delova karoserije je nešto što su do sada brojni vlasnici Modela 3 i Modela Y prijavljivali kao falinke.

Kondenzacija u farovima je čest problem

Tesla Model 3 je posebno popularan u Nizozemskoj, gde je u prvih devet meseci ove godine prodato više od 4.300 primeraka. No, nisu samo Model 3 i Model Y opterećeni pomenutim problemima, jer se isti mogu pronaći i kod skupocenih Modela S i X. Dakle, kako u Nizozemskoj ima veći broj vozila Tesle, logično je da ovde ima i onih koji su nezadovoljni.

Jedan od njih je Vouter van Vening koji je vlasnik Modela S P100D. On ističe da je u prvih šest meseci posedovanja ovog automobila u seris išao 12 puta, svaki put zbog novih problema. Van Vening ističe da Tesla ne prihvata da reši sve probleme odjednom, već samo one koji su prijavljeni pri zakazivanju pregleda vozila, tako da ako se u međuvremenu otkriju novi, mora se zakazati novi termin u servisu.

Stoga je ovaj nezadovoljni vlasnik Tesle Model S rešio da tuži kompaniju, i nizozemski sud je našao da su njegove žalbe na ponašanje Tesle na mestu i naredio američkom proizvođaču da reši probleme sa vozilima koja ne ispunjavaju standarde kvaliteta. Tesla se u međuvremenu žalio na odluku, ali ni pomenuti Vouter van Vening nije sedeo skrštenih ruku.

Neujednačeni zazori nisu nikakva novost za Tesline automobile

On je oformio Tesla Claim Foundation sa ciljem prikupljanja dodatnih žalbi na kvalitet vozila navedene marke, te da se napravi zajednička tužba protiv američkog brenda. Na sajtu TCF može se naći niz pritužbi i najčešći problemi sa kojima su se vlasnici ovih električnih automobila do sada susretali. Osim toga, tu je i niz žalbi na račun Teslinih usluga, odnosno servisa, počevši od odbijanja da se jave na telefon, pa sve do toga da ne žele da poprave odnosno srede nedostatak.

Pratićemo i budućnosti ovaj slučaj, pa da vidimo da li ovakvo bahato ponašanje može opstati u jednoj uređenoj pravnoj državi. Uostalom, automobilskoj industriji se predugo gleda kroz prste, vreme je da to prestane.

AutoRepublika 

(5619)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

ono što me ne ubije, ojača me

ma koliko napravili Tesli problema, samo će ih poboljšati…

Afrikanac

Ako nisi shvatio ovde tesla pravi problem kupcima a niko ne pravi tesli problem. Generalno, ako platis neko auto 100000+ eura ma prika hocu da mi generalni direktor kompanije bude dostupan 24h a ne ovo kao sto radi tesla, a mozda su i upravu, majmuna koji plati ovu sklopociju 100000eura i treba yebati.

TNT

Ako stvarno očekuješ da ti direktor bilo koje kompanije čiji proizvod platiš 100.000 € bude dostupan 24h, u velikoj si zabludi.

Bungi

Ovaj fušeraj kod Tesle me toliko nervira da definitivno treba promijeniti zakonom definisane tehničke kriterijume prilikom uvoza. Druga stavka poslije euro norme o izduvnim gasovina treba da bude zazor na pokretnim dijelovima(vratima i haubama) koji ne može biti veći od 2 mm. Onda lijepo inspektor tehničke struke prođe malo po zazorima auta na graničnom prelazu i vrati jedno 10 kamiona punih novih vozila zato što kontrola kvaliteta u fabrici spava. 1,2,treć put,… pa da vidiš kako će da se opamete.

BojanNeki

Čovek u snimku toliko pljuje svoj Audi E-tron da gotovo nije za verovanje da se tako nezavršen proizvod uopšte prodaje.
https://www.youtube.com/watch?v=IOPFiR4pIhc

BojanNeki

U drugom snimku je još gore.
https://www.youtube.com/watch?v=Rin-4HRFj4c

Pa Tesla je avion u odnosu na ovo đubre.