1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanci ostaju i bez karavanskog izdanja Volkswagen Golfa
Amerikanci ostaju i bez karavanskog izdanja Volkswagen Golfa
0

Amerikanci ostaju i bez karavanskog izdanja Volkswagen Golfa

169
0
Podelite sa prijateljima:

Još pre nekoliko meseci Volkswagen je najavio da osma generacija Golfa neće biti dostupna u Americi u standardnom izdanju. Ova vest i nije došla kao veliko iznenađenje kada se zna da je u prvih šest meseci ove godine isporučeno tek 3.537 jedinica.

Nemci su potvrdili da će „Jenkiji“ i dalje moći da naruče sportske modele kao što su GTI i R pa je jedino pitanje koje je ostao da lebdi u vazduhu, šta će se desiti sa karavanom koji je nosio SportWagen oznaku. On ima malu, ali vernu grupu kupaca pa je gotovo nemoguće pronaći SportWagen u salonima bez specijalne narudžbe.

U prvih šest meseci ove godine je prodato 5.123 primeraka ove varijante, što je pad od 36% u poređenju sa istim periodom prošle godine, ali ipak dovoljno da ova varijanta bude najprodavanija u junu. To ipak nije bilo dovoljno da se model sačuva u ponudi, pa će SportWagen, kao i njegova terenska verzija Alltrack, nestati sa američkog tržišta do kraja godine.

Oba modela se proizvode u Meksiku u istoj fabrici gde i „Buba“, ali ovi pogoni neće dugo mirovati. Volkswagen planira da poveća ponudu krosovera sa tri nova modela pošto baš takva vozila čine oko polovinu prodaje nemačkog giganta „preko bare“. Prvi od njih će nositi oznaku Atlas Cross Sport, a reč je o manjoj verziji sadašnjeg modela Atlas sa dva reda sedišta.

Uslediće električni krosover ID Crozz, a ponuda će biti popunjena sa manjim krosoverom Tarek pozicioniranim ispod Tiguana. Upravo će on popuniti prazninu u dosadašnjoj fabrici u Meksiku.


Posle šest meseci ove godine Volkswagenova prodaja u Americi je skočila za 6,8% na 184.608 isporučenih jedinica. Najprodavaniji modeli kompanije su Tiguan (57.331), Jetta (48.974) i Atlas (37.726).

AutoRepublika

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments