1. Home
  2. Vesti
  3. Naredni Ford F-150 Raptor će nuditi dva agregata
Naredni Ford F-150 Raptor će nuditi dva agregata
0

Naredni Ford F-150 Raptor će nuditi dva agregata

216
0
Podelite sa prijateljima:

Novi dan, nova priča šta nam budući Ford F-150 Raptor donosi. Popularni terenski pikap kamionet je u proizvodnji još od 2009. godine i uglavnom je uživao u velikom ugledu i popularnosti među kupcima. Sam Ford je nekoliko puta menjao formulu sa kojom se takmičio, pa je tako u početku forsirao 5,4 i 6,2-litarske atmosferce, ali u poslednje tri godine je prešao na efikasniji 3,5-litarski turbobenzinac.

Sa 450 konjskih snaga ispod haube, niko sigurno neće optužiti Raptor da nema snage, ali pre nekoliko sedmica Fiat-Chryslerova komercijalna divizija Ram je debitovala s modelom 1500 TRX sa čak 702 „grla“. Odjednom se Raptor učinio kao stara vest, ali kako se Ford smatra liderom među pikap kamionetima „preko bare“, svi su znali da ne postoje ni najmanje šanse da će takozvani „plavi oval“ prepustiti svoju slavu nekome drugome.

Od tada postoje razne priče šta nas očekuje od narednog Raptora. Najočiglednija priča je ona da će Ford pozajmiti 5,2-litarski motor iz modela Shelby GT500, a o ovome smo pisali u dva navrata i to ovde i ovde. On bi navodno razvijao između 725 i 750 „konja“ čime bi povratio prednost nad Ramom.


U svakom slučaju, u američkim medijima ova tema je ponovo aktuelna, a vest prenosi sajt „The Fast Lane Truck“ pozivajući se, navodno na „bliske izvore“ (ma šta god to značilo). Dobra vest je ona da sajt potvrđuje postojanje V8 agregata iz velikog Shelbyja, ali tvrdi da će on biti dostupan samo u limitiranim brojevima i predstavljaće vrh ponude.

Ford nema ni najmanju nameru da odustane od popularnih EcoBoost turbobenzinaca, a sada ima velike planove da ih ponudi i u hibridnoj formi. Oznaka za takva vozila će biti „PowerBoost HO“, a trebalo bi da debituju upravo u Raptoru naredne godine. F-150 je već dostupan kao hibrid, gde se kombinuje 3,5-litarski benzinac sa električnim motorom od 47 „konja“ za maksimalnih 422 „grla“, ali u Raptoru bi snaga skočila na oko 500 konjskih snaga. Na taj način, proizvođač bi u ponudi posedovao dva modela, od čega bi jedan bio jeftiniji i nastavio bi da osvaja kupce, dok bi onaj moćniji više služio za marketing i novinarske testove da pokaže moć protiv Rama.

Bilo kako bilo, za par dana će verovatno uslediti neke nove glasine, a neće nas iznenaditi ako se pročuje i priča da Raptor postaje električni pikap kamionet, pošto je poznato da Ford trenutno radi na modelu na struju,

AutoRepublika

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments