1. Home
  2. Video
  3. Novi Ford F-150 Raptor definitivno zvuči kao da ima V8 motor (VIDEO)
Novi Ford F-150 Raptor definitivno zvuči kao da ima V8 motor (VIDEO)
0

Novi Ford F-150 Raptor definitivno zvuči kao da ima V8 motor (VIDEO)

238
0
Podelite sa prijateljima:

Ponedeljak je već označen kao veoma uzbudljiv dan u automobilskom svetu „preko bare“. Tada će svetlost dana ugledati nova TRX verzija Ramovog modela 1500, a očekuje se takozvani „Hellcat“ motor sa preko 700 konjskih snaga ispod haube. Ali, Fordov velikan F-150 nije postao legenda koja traje već više od sedam decenija tako što je prepuštao konkurenciji da ga nadmaši. F-150 je novi za 2021. godinu, ali ukoliko želite specijalno terensko izdanje pod imenom Raptor moraćete da sačekate dodatnih 12 meseci.

Pre tri godine je Ford napravio veliku izmenu kada je penzionisao zastareli 6,2-litarski „atmosferac“ i zamenio ga sa modernijim 3,5-litarskim turbobenzincem. Sa 450 „grla“ u ergeli, Raptor je više nego sposoban da obavlja posao za koji je namenjen, ali direktan poraz od strane Fiat-Chryslerove komercijalne divizije je svakako nešto šta Ford neće dozvoliti.

Na forumu sajta F150Gen14 je postavljen video klip koji pokazuje novi Raptor u procesu testiranja, a detalj koji privlači najviše pažnje je zvuk agregata. On se definitivno „čuje“ kao da ima osam cilindara pa su već sada krenule priče o tome koji bi konkretan motor mogao koristiti budući Raptor. Najlogičnije rešenje je 5,2-litarski V8, onaj iz modela Mustang Shelby GT500 koji se može pohvaliti sa 760 „konja“, a takva cifra bi bila veoma slična spomenutom TRX-u.

Međutim, potrebno je spomenuti da je F-150 za oko 300 kilograma lakši od rivalskog Rama, zahvaljujući aluminijumskoj školjci pa samim tim i nešto slabiji agregat bi dolazio u obzir. Ford je već investirao velike sume novca u EcoBoost tehnologiju pa neće biti i iznenađenje ukoliko vidimo moćnije izdanje 3,5-litarskog turbobenzinca, a primera radi on već razvija 657 konjskih snaga u egzotičnom sportisti o oznakom GT.

Bilo kako bilo, verovatno će morati da prođe godinu dana pre nego što vidimo serijski Raptor u proizvodnji. Ali i u ovom slučaju važi ona stara priča da je konkurencija zapravo dobra za automobilsku industriju i da tera proizvođače da nastave da unapređuju proizvode pošto niko ne može da bude „zatečen na spavanju“.

Pogledajte video klip.

AutoReublika

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments