1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C1 (2018.) – restilizovani model u prodaji veoma brzo
Citroen C1 (2018.) – restilizovani model u prodaji veoma brzo
4

Citroen C1 (2018.) – restilizovani model u prodaji veoma brzo

1.24K
4
Podelite sa prijateljima:

Citroen C1 za 2018. godinu je modernizovan. Dobio je novu paletu boja, kao i raznovrsnije opcije izgleda enterijera. Pored toga, osvežena je ponuda sistema asistencije vozaču, a istovremeno je revidiran i agregat.

Vizuelno, automobil izgleda u osnovi identično. Jedine promene na spoljašnjosti mališana se odnose na nove Citroen oznake na zadnjem kraju, u skladu sa ostatkom game francuske marke. Tri su nove boje karoserije dostupne, uz ponudu novih dvobojnih varijanti i posebnostima vezanim za platneni krov u Airscape verziji. Citroen tvrdi da su sada dostupne čak 32 različite kombinacije izgleda spoljašnosti, što se boja tiče. Pored toga, brojni su novi izbori vezani za stajling putničkog prostora.

Sa osveženom verzijom gradskog automobila, stiže i prošireni spisak opreme koja pomaže vozaču. Sada su dostupni i sistemi autonomnog kočenja u kritičnim situacijama, pomoć u održavanju saobraćajne trake, pomoć pri kretanju na uzbrdici i kamera za vožnju unazad. Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova treba dodati listi opcione opreme, baš kao i aplikaciju za pametne telefone Mirror Screen, koja omogućava upotrebu Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink funkcija. Ekran je sada 7 inča duge dijagonale, i osetljiv je na dodir.

Najveća promena se desila ispod haube. Ipak, promena je očekivana jer je C1 dobio agregat kojeg smo upoznali u novoj Toyoti Aygo sa kojom “mali Francuz” deli platformu. Benzinska jedinica sa tri cilindra je u pitanju, a poseduje 73 konjske snage. Jednako kao i kod modela Aygo, očekivane su bolje cifre u pogledu potrošnje goriva i štetnih emisija. Dostupne su manuelna i automatska petostepena transmisija.

Na pojedinim evropskim tržištima, Citroen C1, će biti dostupan i u dve specijalne serije. C1 Elle će posedovati identične stilske detalje, već viđene na većem modelu C3 Elle, dok će verzija C1 Urban Ride naslediti izraz koji je predstavljen kroz koncept iz 2014. godine, odnosno biće inspirisana krosover stilom.

Prodaja na evropskom tržištu startuje zavisno od sporazuma lokalnih dilera sa matičnom fabrikom, ali se očekuje da će prvi primerci stići do kupaca već u maju.

 

(1241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sve manje razumem ove „mališane“, odnosno, u čemu je njihova komparativna prednost u urbanoj sredini? Da li je za njih jeftiniji parking? Nije. Da li imaju pravo da se kreću žutom trakom, pa se brže kreću? Nemaju pravo i spori su u gužvi kao i sve ostalo. A realno, jako su ogoljeni (maksimalno „svedeni“ ), uz dosta divlju cenu.

Zvezdan

Baš tako, zato i jeste segment u odumiranju. Verovatno troše trunku manje od vozila iz segmenta iznad, ali to je nedovoljno da opravda kompromis u pogledu skoro jednake cene za dramatično manje prostora. Ali, da je sladak ovaj mali, nema dileme 🙂

Tadija

Toliko je prednosti malih automobila da ne znam odakle da krenem. Prvo, mali automobil je mnogo lakše parkirati i izaći sa parkinga nego sa velikim. Na neko parking mesto gde automobili nisu idealno parkirani, a što je najčešći slučaj u praksi, možete samo da sanjate da se parkirate sa neki većim automobilom, a sa malim možete bez problema. Možda bi mogli i sa većim, ali ćete onda teško izaći iz auta, a pri tome će Vas lupati vratima kako ko stigne. Drugo, mali automobili manje troše i manje zagađuju životnu sredinu, naročito što su to u 90% slučajeva benzinci. Treće,… Pročitaj više »

s mile

sve gore navedeno ima smisla, kada se uporedi sa C ili D segmentom vozila,

ali sa B.. nema.. potrošnja npr do 1 L više, dužina do 0,4m više, težina npr +200kg….

generalno mala razlika